In practica insa fiecare o ia cum o pricepe, si se rezuma doar la persoana care se afla in fata sa la ghiseu, pentru ca asa au fost instruiti sa respecte mai intai competenta teritoriala, de aici si confuzia.
In referire la solicitarea dvs. din 04.08.2014 transmisa pe adresa de e-mail a institutiei noastre privind comunicarea unui punct de vedere privitor la primaria competenta sa primeasca cererea pentru eliberarea certificatului de stare civila prin procura va invederam urmatoarele:
Conf. Dispozitiilor art. 10 alin (3) din Legea 119/1996:
(3) Cererea se depune la serviciul public comunitar local de evidenta a persoanelor sau, dupa caz, la primaria unitatii administrativ-teritoriale care are in pastrare registrul de stare civila sau de la domiciliul ori resedinta petitionarului.
In aceasta situatie, dvs. in calitate de persoana imputernicita puteti depune cererea pentru eliberarea certificatului de stare civila la primaria care are in pastrare registrul de stare civila sau la primaria de la domiciliul ori resedinta titularului actului, persoana ce are calitatea de petitionar.
Cu stima,
Imputernicit DIRECTOR
Comisar-sef de politie X
nConcluzia este ca imputernicitul nu se poate prezenta la starea civila de la locul sau de domiciliu sau resedinta.
Consider ca orice discutie fie ea si contradictorie este constructiva. Chiar daca uneori nu suntem pe aceeasi unda este important ca in final ajungem la un numitor comun.Nu consider ca e o suparare.:kissing:
Ca parere personala solicitantul este cel care imputerniceste nicidecum imputernicitul. Deci imputernicitul se prezinta dupa parerea mea la domiciliul/resedinta solicitantului sau la starea civila unde se afla inregistrat actul, nicidecum la domiciliul propriu. Ca o paralela, logic vorbind de ce la buletin imputernicitul se prezinta la SPCLEPul de domiciliu al celui care imputerniceste si nu depune actele la propriul domiciliu? Deoarece solicitantul este cel care imputerniceste si este firesc sa fie asa. Sau la schimbarea de nume, de ce se prezinta imputernicitul la starea civila de la locul de domiciliu a celui care doreste sa isi schimbe numele si nu face cererea la starea civila de la propriul domiciliu? Pentru ca legiuitorul cand a scris solicitant s-a gandit la cel care este in cauza nicidecum la imputernicit.:vishenka:
~ final discuție ~