Daca imputernicesc pe careva din romania sa-mi scoata certificatu de nastere international,il poate scoate de unde am domiciliu sau trebuie sa mearga unde mam nascut.Eu traiesc in germania.Va multumesc
Ca parere personala solicitantul este cel care imputerniceste nicidecum imputernicitul. Deci imputernicitul se prezinta dupa parerea mea la domiciliul/resedinta solicitantului sau la starea civila unde se afla inregistrat actul, nicidecum la domiciliul propriu. Ca o paralela, logic vorbind de ce la buletin imputernicitul se prezinta la SPCLEPul de domiciliu al celui care imputerniceste si nu depune actele la propriul domiciliu? Deoarece solicitantul este cel care imputerniceste si este firesc sa fie asa. Sau la schimbarea de nume, de ce se prezinta imputernicitul la starea civila de la locul de domiciliu a celui care doreste sa isi schimbe numele si nu face cererea la starea civila de la propriul domiciliu? Pentru ca legiuitorul cand a scris solicitant s-a gandit la cel care este in cauza nicidecum la imputernicit. In practica insa fiecare o ia cum o pricepe, si se rezuma doar la persoana care se afla in fata sa la ghiseu, pentru ca asa au fost instruiti sa respecte mai intai competenta teritoriala, de aici si confuzia. Repet e doar o parere proprie.:bow:
Incepeti sa veniti de-acasa :), nu stiu daca realizati ca parerea dvs personala contrazice toate mesajele dvs de mai sus, ce scrieti acum e cu totul altceva fata de ce sustineti mai sus.
Colega mea v-a zis ca ati inteles gresit inca de pe prima pagina.
Imputernicitul din orice colt al tarii ar fi cu domiciliul va depune cererea in localitatea de domiciliu sau in cea in care s-a nascut solicitantul.
Recititi si dvs ce ati sustinut pana acum.
Tot ce v-am sustinut se aplica in practica, acum v-am expus doar parerea mea personala si atat. Daca insa veti merge la ghiseu veti observa cu usurinta ca veti intampina aceeasi mentalitate, de aici si practica unitara. Parerea mea personala nu o pot implementa in practica de zi cu zi.
Din postarile mele anterioare:,,Personal sunt de acord cu punctul dvs, de vedere in schimb in practica totul se rezuma la competenta teritoriala a functionarului. ,,