avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Restituire garantie pt spatiul inchiriat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Restituire garantie pt spatiul inchiriat

Buna ziua. O firma A are spatiul inchiriat de la o alta firma B.-chiriasul
La constituirea garantiei pt chiriei,firma B emite factura pt firma A cu tva si firma B inreg astfel;
%=401=5979.60 401=5121=5979.60
2678 5024.57
4426 955.03
La rezilierea contractului firma A emite factura de stornare pt firma B ,care este chirias, cu sumele inreg.si se restituie prin casa garantia achitata in anul 2010.Care sint art.contabile privind stornarea facturilor emise si incasarea garantiei-la chirias ?
( %=404= -5979.60
2678 -5024.57 pt incasarea garantiei 5311= ??????????
4426 -955.03
Multumesc anticipat pt ajutor.

Cel mai recent răspuns: marianavatany@yahoo.com , utilizator 14:01, 18 Iunie 2012
Parerea mea este ca nu trebuia emisa factura pentru aceasta garantie. Era suficient contractul incheiat intre cele doua parti in care erau stipulati termenii si conditiile aferente contractului de inchiriere a spatiului, implicit constituirea garantiei. Plata trebuia inregistrata direct 167 = 5121, incasarea garantiei 5121=167.

Nu se pot achita (implicit incasa) cu numerar sume mai mari de 5000 lei aferente unei singure facturi emise.
Va multumesc pt raspunsul dat.Au fost incasate sumele in 2 transe in doua zile diferite.Au emis fact.in 2010 si contabila dinaintea mea a inreg asa cum am scris mai sus ( ct 2678 si 4426=401).In 2012 in luna mai au restituit garantia si au emis factura de stornare exact pt sumele emise in 2010(cu tva de 19%).Eu acum cum pot inregistra corect operatiunile efectuate in mai 2012-asta este intrebarea mea.Multumesc inca o dat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantii de buna executie negut_dorina negut_dorina buna ziua,am si eu o intrebare sa facut o factura de vanzare pe garantie de buna executie cum o inregistrez? este facuta fara tva si se incaseaza prin banca la ... (vezi toată discuția)
Garanție de participare și garanție de bună execuție: care este diferența dintre ele și care sunt operațiile contabile care se fac la plata din cont? ionela11 ionela11 Buna ziua, Care este diferenta intre garantia de participare la o licitatie si garantia de buna executie? Care sunt operatiile contabile care se fac la ... (vezi toată discuția)
Inregistrare in contabilitate garantie chirie roxana68 roxana68 1.Firma X factureaza catre un client garantie chirie.Garantia din cate stiu eu se factureaza fara tva.Va rog frumos sa ma ajutati cu inregistrarile contabile ... (vezi toată discuția)