avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Unde depun motivele de recurs?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Unde depun motivele de recurs?

Buna ziua.

Am un proces cu Politia Sectorului 1 pentru o amenda contraventionala. Judecatoria S1 a dat o sentinta in data de 25 mai 2012. Am posibilitatea inaintarii unui recurs.
Intrebari: Unde fac recursul? La Tribunalul Bucuresti sau la Curtea de Apel Bucuresti?
Astept orice informatie.

Adrian
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 13:23, 19 Iunie 2012
La Tribunalul Bucuresti.
Nu mai aveti calea de atac a recursului in cazul plangerilor contraventionale.
Chiar si dupa legea micii reforme in justitie, sentintele civile date de judecatorii pot fi atacate cu recurs la tribunale.
@gerberga

Sunt definitive si irevocabile numai hotararile judecatoresti pronuntate in prima instanta in cauze avand ca obiect plangeri contraventionale referitoare la Legea nr. 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, precum si la OUG nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice.
Stimat forumist,

Strict ca răspuns la întrebarea dvs, recursul se depune la instanța a cărei hotărâre o atacați. Precizați că ...Judecatoria S1 a dat o sentinta ..., deci depuneți recursul, motivat, la această judecătorie.

Despre posibilitatea recurării, nu cunosc speța dvs.

Cu stimă.
Ultima modificare: Marți, 19 Iunie 2012
andreigrigoriu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mica reforma in justitie Crinel Crinel La ce lege face referire: \"[b][u]Daca prin lege[/u][/b] nu se prevede altfel, hotararea judecatoreasca prin care s-a solutionat plangerea poate fi atacata cu ... (vezi toată discuția)
Recurs plangere contraventionala - instanta competenta ContSters126538 ContSters126538 Buna seara ! Spuneti-mi, va rog, in cazul unui recurs impotriva unei sentinte date de o judecatorie in domeniul contraventional (e vba de legea 33 / 2003) ... (vezi toată discuția)