avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... certificat nastere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

certificat nastere

Buna ziua,

Am si eu o intrebare...Este posibil ca la 3 ani de la nasterea unui copil, pe certificatul de nastere sa mai fie introdus inca un nume de familie, respectiv al mamei? Mentionez ca parintii nu au fost casatoriti, tatal a recunoscut copilul iar acesta poarta numele lui de nastere in certificat.
Pe certificatul de nastere apare numai numele tatalui ? ..
Da, doar numele lui de familie si prenumele fetitei.
Eventual luaţi legãtura şi cu tatãl copilului, pentru a evita viitoare neplãceri
Multumesc pentru raspuns. Este situatia mea, sincer! Eu as vrea ca fetita mea, avand in vedere ca eu si tatal ei nu mai avem nimic in comum, sa poarte si numele meu de familie in acte, sa nu aiba de suferit mai tarziu, la gradinita, scoala, etc...Eu am vrut sa fac asta la nastere, insa el nu a fost de acord si atunci am cedat, insa vad ca fetita mea incepe sa-si puna intrebari de ce nu are acelasi nume de familie ca al meu, deja intelege multe lucruri.

Numele fetitei il schimbati pe cale administrativa. Procedura si acte necesare aveti in link.
Veti avea nevoie si de acordul tatalui ( sau macar de dezacordul lui)
www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil nascut in afara casatoriei alexe adrian alexe adrian va salut..as avea o intrebare simpla.locuiesc cu concubina mea de 8 ani si avem inpreuna o fetita.din diverse motive fetita nu este pe numele meu..ce trebuie ... (vezi toată discuția)
Declaratie notariala ankathebest ankathebest Buna seara ma numesc Anca am o fetita de 10 care akum este in rom eu sunt in Italia cu actualul sot , tatal biologic este akum in rom pt cateva zile, cu tatal ... (vezi toată discuția)
Despre copil EvelinaMaria554477 EvelinaMaria554477 Am o fetita de 2 ani. Eu cu tatăl copilului nu mai suntem împreună de mult timp,fetita este pe numele meu deoarece a locuit cu mine,în timp ce tatăl s-a ... (vezi toată discuția)