avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... cadastru nou
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

cadastru nou

un primar dintr-o comuna care e la al doilea mandat a cam pus stapanire pe multe pamanturi pe terenu de fotbal pe gradinita si acuma vrea sa treaca cladirea primariei pe numele lui.Am niste pamant extravilan unde sa forat o sonda de gaze. Acum 8 9 ani bunica a luat niste bani de acolo ca de exemplu o chirie pe lucrarea care a facuto petrom pe acel loc.acum acest primar nu stiu si nu pot sa-mi dau seama ce a facut caci a zis ca bunica mea nu mai are acel pamant acolo ptr ca sa facut un alt cadastru si sau mutat mai la stanga cu vreo 100 de metri toata lumea . E posibil asa ceva? Unde sau putut muta toti? cineva cade pe un drum cineva pierde,eu asa cred. Acest primar a facut acest lucru ptr ca pamantu lui sa cada unde e sonda respectiva ptr a putea lua bani.Intrebarea mea este daca pot sa fac ceva sa revenim la vechea posesie sau acest talhar modern are de castigat .Cum pana acum nu a mutat nimeni aceste pamanturi mai la stanga sau mai la dreapta si acest primar venit din italia a putut face asa ceva? Ce se poate face
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: romeoproiectare , utilizator 23:55, 17 Iunie 2012
Initial solicitati extras de carte funciara sa constatati daca intradevar exista alte vecinatati si alte suprafete
Erati intabulat la data cand se extragea petrol ? daca da e Ok daca nu trebuie dovedit cu acte ca erati acolo. Ca va mutat in ce baza ?
Acum sunteti intabulat ?
Ar mai fi o sansa de a face dovada ca erati acolo, numai daca in acea zona a fost inainte de colectivizare regim de carte funciara adica in Bucovina si Ardeal.
Dumneavoastra in ce zona sunteti ?
Daca acel primar a intocmit plan parcelar pentru acea tarla si a fost inregistrat la OCPI teritorial, e cam greu de translatat la vechiul amplasament.
Dati-mi mai multe detalii cerute mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problemă cu întabularea terenului, apărută din cauza primăriei. ce proceduri să urmez pentru a grăbi lucrurile? Bojoaga Theodor Bojoaga Theodor Buna ziua. In urma cu mai bine de un an si jumatate,bunicii au hotarat sa-mi \"vanda\" un pamant. Dupa ce am facut succesiunea,am inceput procesul de ... (vezi toată discuția)
Mostenire sau nu?- rog lamuriri mona_lisa mona_lisa Buna seara! Incerc sa fiu cat mai explicita in speranta ca ma veti lamuri. In urma decesului tatalui meu am descoperit printre actele sale 4 contracte ... (vezi toată discuția)
Pamant mutat de primarie IIvan IIvan Buna ziua, ma numesc Ionut. In 2005 am cumparat (cu contract de vanzare cumparare) un pamant extravilan de 2,5ha la marginea unui sat. De atunci a fost dat in ... (vezi toată discuția)