beatha01 a scris:
Ma poate ajuta cineva?In februarie am auzit ca din 1 martie intra in vigoare o noua lege privind la concediul pentru crestera copilului prin care tatici vor fi obligati la a luna de concediu pt. cresterea copilului.Aceasta lege este valabil sau era doar a propunere pt ca la directia muncii cind am intrebat mi s-a spus ca nici nu au auzit de asa ceva???
Este vorba de OUG 124/ 2011 care a modificat si completat OUG 111/2010 iar art. 11 are acum urmatorul cuprins:
"Art. 11. - Dreptul la concediul pentru cresterea copilului stabilit potrivit prevederilor art. 2 alin. (1) se acorda pe baza netransferabila persoanelor ai caror copii se nasc incepand cu data de 1 martie 2012, precum si celor aflate in situatiile prevazute la art. 8 alin. (2), incepand cu aceasta data, in situatia in care ambele persoane din familia respectiva indeplinesc conditiile de acordare a acestuia, dupa cum urmeaza:
a) cel putin o luna din perioada totala a concediului de crestere a copilului este alocata uneia dintre persoanele care nu a solicitat acest drept;
b) in situatia in care persoana prevazuta la lit. a) nu solicita dreptul la concediul care ii revine, celalalt parinte nu poate beneficia de dreptul la concediu in locul acesteia. "