avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu pentru cresterea copilului

Ma poate ajuta cineva?In februarie am auzit ca din 1 martie intra in vigoare o noua lege privind la concediul pentru crestera copilului prin care tatici vor fi obligati la a luna de concediu pt. cresterea copilului.Aceasta lege este valabil sau era doar a propunere pt ca la directia muncii cind am intrebat mi s-a spus ca nici nu au auzit de asa ceva???
Cel mai recent răspuns: leuca_luminita , utilizator 07:11, 18 Iunie 2012
Da este valabila,a intrat deja in vigoare de la 1 martie 2012.

OUG 111/2010

Art. 11

beatha01 a scris:

Ma poate ajuta cineva?In februarie am auzit ca din 1 martie intra in vigoare o noua lege privind la concediul pentru crestera copilului prin care tatici vor fi obligati la a luna de concediu pt. cresterea copilului.Aceasta lege este valabil sau era doar a propunere pt ca la directia muncii cind am intrebat mi s-a spus ca nici nu au auzit de asa ceva???

Este vorba de OUG 124/ 2011 care a modificat si completat OUG 111/2010 iar art. 11 are acum urmatorul cuprins:
"Art. 11. - Dreptul la concediul pentru cresterea copilului stabilit potrivit prevederilor art. 2 alin. (1) se acorda pe baza netransferabila persoanelor ai caror copii se nasc incepand cu data de 1 martie 2012, precum si celor aflate in situatiile prevazute la art. 8 alin. (2), incepand cu aceasta data, in situatia in care ambele persoane din familia respectiva indeplinesc conditiile de acordare a acestuia, dupa cum urmeaza:
a) cel putin o luna din perioada totala a concediului de crestere a copilului este alocata uneia dintre persoanele care nu a solicitat acest drept;
b) in situatia in care persoana prevazuta la lit. a) nu solicita dreptul la concediul care ii revine, celalalt parinte nu poate beneficia de dreptul la concediu in locul acesteia. "

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil geo2612 geo2612 buna ziua. daca fetita mea s-a nascut pe data de 8 ianuarie 2012, se mai aplica legea cu privire la intoarcerea la servici cu o luna inainte? adica sunt ... (vezi toată discuția)
Taþii pot sta acasã o lunã cu bebeluºul serban adrian serban adrian Taţii pot sta acasă o lună cu bebeluşul =D> buna ziua am si eu o intrebare sunt tatic si lucrez pot lua mai mult de o luna concediu paternal daca este ... (vezi toată discuția)
Cum interpretati dvs. aceasta prevedere din oug nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor? misubabanu2000 misubabanu2000 Dreptul la concediul pentru cresterea copilului stabilit potrivit prevederilor art. 2 alin. (1), incepand cu ianuarie 2012, se acorda persoanelor prevazute la ... (vezi toată discuția)