avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Durata preaviz part time
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Durata preaviz part time

Buna ziua.
Sunt angajat intr-o firma part time ( 4h/zi) si mi-am depus demisia. Cei de la hr mi-au spus ca trebuie sa stau in preaviz 20 zile. Este normal asa ceva? Mentionez ca am CIM pe norma intreaga la care s-a adaugat un act aditionat prin care imi injumatatea tot, dar durata de preaviz nu era mentionata.
Este vreo modalitate prin care sa pot sa stau mai putin de 20 de zile ?
Ultima modificare: Luni, 18 Iunie 2012
nickfl, utilizator
Cel mai recent răspuns: georgettegan , utilizator 13:33, 18 Iunie 2012
Conform Codului Muncii durata de preaviz este este aceeasi indiferent de norma de lucru,numai daca nu este stipulat in Contr.de munca mai putin.
Potrivit art.81 alin.4 C.mun., termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.

Asadar, verificati in c.i.m. care este perioada de preaviz specificata in cazul demisiei .. daca aceasta perioada nu a fost modificata printr-un act aditional la c.i.m., atunci termenul de preaviz este cel mentionat in c.i.m.
In cazul demisiei,perioada de preaviz este de cel mult 20 zile lucratoare pentru functii de executiei.Prin actul aditional semnat de reducerea timpul.ui de lucru nu trebuia sa se mentioneze si durata p;reavizului in caz de demisie ,pentru ca aceasta prevedere s-a mentinut la valoarea celei negociate initial in CIM

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada preaviz! abordeianu abordeianu Buna seara, Am si eu o nelamurire referitoare la modificarile aduse Codului Muncii. Astazi mi-am depus demisia si HR-ul mi-a comunicat ca, avand functia de ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca cu preaviz Voicu_Andreea Voicu_Andreea In anul 2010 m-am angajat la o firma cu contract de munca pe perioada nedeterminata cu 4 ore/zi. Conform contractului de munca semnat in 2010 perioada de ... (vezi toată discuția)
Care este perioada preavizului in cazul demisiei? biduca biduca Buna ziua am si eu o intrebare, as dori sa plec de la locul de munca actual si as vrea sa stiu care este perioada de preaviz in cazul demisiei?Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)