avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetarea contractului de munca cu preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetarea contractului de munca cu preaviz

In anul 2010 m-am angajat la o firma cu contract de munca pe perioada nedeterminata cu 4 ore/zi. Conform contractului de munca semnat in 2010 perioada de preaviz in cazul demisiei este de 15 zile calendaristice. Din 2010 si pana in prezent nu am semnat niciun act aditional din care sa reiasa vreo modificare a preavizului. M-am hotarat sa imi dau demisia. Ma poate obliga angajatorul sa stau in preaviz conform noului cod? Cat zile voi lucra si cu cate ore pe zi?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:02, 3 Aprilie 2014
Potrivit art.81 alin.(4) din codul muncii, republicat, termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.

@ Voicu_Andreea

Nu va poate obliga angajatorul sa stati in preaviz o durata mai mare decat cea mentionata in c.i.m..

Conform contractului individual de munca semnat de mine in 2010 preavizul este de 15 zile calendaristice. Angajatorul nu este obligat ca la orice modificare a codului muncii sa puna angajatul sa semnez un act aditional din care sa reiasa modifcarea?!? Nu am semnat niciun act aditional de modificare preaviz. Poate sa ma oblige sa stau in preaviz 20 de zile lucratoare?
@ freeelis Multumesc sper asa sa fie. Nu vor sa ma lase sa plec. Toti colegii care au plecat anterior, au plecat fara preaviz sunt singura care pleaca cu preaviz.
Asa cum v-am spus, nu are cum sa va obliga se stati mai mult in preaviz decat este mentionat in c.i.m. sau intr-un act aditional la c.i.m. care a fost incheiat pentru modificarea duratei preavizului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie cu preaviz tavita tavita Am dorit sa imi dau demisia cu preaviz ( 20 zile calendaristice, cat era trecut in C.I.M., ca si termen), dar compania mi-a solicitat demisia cu termenul ... (vezi toată discuția)
Preaviz leuca_luminita leuca_luminita In contractul individual de munca incheiat in 2010 este prevazuta o perioada de preaviz in cazul demisiei de 15 zile calendaristice. In contractul colectiv la ... (vezi toată discuția)
Termen preaviz Crystynika Crystynika Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care este termenul de preaviz in cazul demisiei unui angajat cu functia de \\"referent operatii\\": 20 de zile lucratoare ... (vezi toată discuția)