avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie cu preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie cu preaviz

Am dorit sa imi dau demisia cu preaviz ( 20 zile calendaristice, cat era trecut in C.I.M., ca si termen), dar compania mi-a solicitat demisia cu termenul maximal stipulat in Codul Muncii. E ok ?
Cel mai recent răspuns: tavita , utilizator 15:26, 23 Octombrie 2012
Conform art. 81 alin. 4 Codul muncii termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca, sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca si nu poate fi mai mare de 20 zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, 45 zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.

Nu este corect, atata timp cat durata termenului de preaviz nu a fost modificata .... Codul Muncii prevede durata maxima a preavizului si nu durata obligatorie acestuia.
Dar daca si eu as fi de acord cu termenul maximal din lege, atunci e vreo problema?
Ca sa fiti de acord cu termenul maxim prevazut de lege, trebuie sa fiti de acord cu modificarea termenului de preaviz in c.i.m... adica sa semnati un act aditional la c.i.m.
Ultima modificare: Marți, 23 Octombrie 2012
Dragos Stefan, Consultant resurse umane
@ tavita

Ca sa fiti de acord cu acel termen, ar trebui sa existe un act aditional la c.i.m. care modifica durata preavizului...

In caz contrar, termenul este cel mentionat in c.i.m.

Daca sunteti de acord cu acel termen fara a exista un act incheiat intre parti in acest sens este posibil sa aveti si surprize din partea angajatorului.

Alte discuții în legătură

Preaviz leuca_luminita leuca_luminita In contractul individual de munca incheiat in 2010 este prevazuta o perioada de preaviz in cazul demisiei de 15 zile calendaristice. In contractul colectiv la ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca cu preaviz Voicu_Andreea Voicu_Andreea In anul 2010 m-am angajat la o firma cu contract de munca pe perioada nedeterminata cu 4 ore/zi. Conform contractului de munca semnat in 2010 perioada de ... (vezi toată discuția)
Preaviz demisie miruna_albu miruna_albu Termenul de preaviz inscris intr-un contract individual de munca anterior modificarii Codului Muncii este aplicabil in noile conditii sau se modifica automat ... (vezi toată discuția)