avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie cu preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie cu preaviz

Am dorit sa imi dau demisia cu preaviz ( 20 zile calendaristice, cat era trecut in C.I.M., ca si termen), dar compania mi-a solicitat demisia cu termenul maximal stipulat in Codul Muncii. E ok ?
Cel mai recent răspuns: tavita , utilizator 15:26, 23 Octombrie 2012
Am semnat demisia in care era cuprins preavizul de 20 zile lucratoare (prevazute in C.M), in locul celor 20 zile calendaristice( prevazute in C.I.M)- fara a semna vreun act aditional la contractul de munca), pentru ca ma avantaja.
Intrebarea mea e : Demisia astfel scrisa e legala sau e un act nul?
Nu prea este corect ceea ce s-a facut ... daca doriti mergeti la angajator si specificati ca nu este legal ca sa stati in preaviz o durata mai mare decat cea prevazuta in c.i.m.
multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz leuca_luminita leuca_luminita In contractul individual de munca incheiat in 2010 este prevazuta o perioada de preaviz in cazul demisiei de 15 zile calendaristice. In contractul colectiv la ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca cu preaviz Voicu_Andreea Voicu_Andreea In anul 2010 m-am angajat la o firma cu contract de munca pe perioada nedeterminata cu 4 ore/zi. Conform contractului de munca semnat in 2010 perioada de ... (vezi toată discuția)
Preaviz demisie miruna_albu miruna_albu Termenul de preaviz inscris intr-un contract individual de munca anterior modificarii Codului Muncii este aplicabil in noile conditii sau se modifica automat ... (vezi toată discuția)