Buna ziua,
Va rog ajutati-ma cu un sfat. Verisoara mea, a decedat cateva zile in urma in Anglia. Era casatorita acolo si are si doi copii mici. Nu are cetatenie engleza.
Inainte sa moara, a mers la un notar si a dat o procura mamei ei prin care renunta la toate drepturile pe care le are de pe urma tatalui ei, decedat si el cu 6 luni in urma.
E vorba despre un loc de casa undeva in Arges, nu e mare lucru.
Intrebarea este; procura este valabila acum, daca ea a murit?
Este in engleza si are apostila
Din cate stiti, cei care v-ati mai lovit de asa ceva, ce alte acte i-ar mai trebui mamei sale pentru a face succesiunea aici in tara daca fiica e renuntatoare?
Ea o sa se intoarca aici dupa inmormantare si as vrea s-o ajut.
Sper ca am fost cat de cat coerenta
multumesc
Procura putea fi data doar pentru a o reprezenta la un proces sau la notar etc .Probabil ca a dat o declaratie de renuntare la succesiune . Procura este valabila si puteti face succesiunea bunicului .
in situatia data si avand in vedere ca poate nu rationez logic fiind caz de familie, spuneti-mi: daca procura e ok, indiferent ce va alege sa faca mama ei, copiii au dreptul la cotitatea disponibila, sau m-am dus cu capul rau.....
multumesc
Va rog sa ma ajutati
anabia
buna seara...va rog sa ma ajutati ..sunt intr-o mare dilema...bunicii ,ambii decedati,ei au avut 2 copii pe mama mea si unchiul decedat,cu o fiica drept ... (vezi toată discuția)