avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Sediu social PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Sediu social PFA

Sunt din provincie dar lucrez in Bucuresti, trebuie sa imi deschid un PFA, pot face acest lucru in Bucuresti daca nu am incheiat un contract de inchiriere inregistrat la circa financiara, sau pot sa fac doar acel contract de comodat?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 13:05, 18 Iunie 2012
Pentru a inregistra un P.F.A. trebuie sa stabiliti un sediu profesional. Acesta se stabileste in baza unui contract de inchiriere sau de comodat.
Daca proprietarul imobilului este o persoana fizica, contractul de inchiriere trebuie inregistrat in prealabil la organul fiscal, adica inainte de depunerea documentelor de inregistrare a P.F.A. la Registrul Comertului. Daca proprietarul este o persoana juridica nu trebuie inregistrat la organul fiscal.
Contractul de comodat nu se inregistreaza in nici o situatie la organul fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat sediu secundar oanagavriliuc oanagavriliuc Pentru un sediu secundar am incheiat un contract de comodat cu o persoana fizica, contractul trebuie autentificat de un avocat sau notar? (vezi toată discuția)
Infiintare pfa georgenecula76 georgenecula76 care sunt conditiile pentru a putea infiinta pfa , eu fiind electrician (electrician montator intretinere si reparatii masini si aparate electrice) , autorizat ... (vezi toată discuția)
Act constitutiv cu sediu social si punct de lucru adriana.deeb adriana.deeb buna ziua, dorim sa deschidem un srl. pana acum am rezervat doar denumirea. sediul social va fi pe un contract de comodat iar punctul de lucru cu contract ... (vezi toată discuția)