avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract de comodat sediu secundar
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract de comodat sediu secundar

Pentru un sediu secundar am incheiat un contract de comodat cu o persoana fizica, contractul trebuie autentificat de un avocat sau notar?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 14:25, 11 Februarie 2013
Nu trebuie autentificat, dar trebuie inregistrat la Administratia financiara
Multumesc mult!
Nu trebuie inregistrat si la Reg Comertului?
Ultima modificare: Luni, 11 Februarie 2013
oanagavriliuc, utilizator
Contractul de comodat nu se inregistreaza la organul fiscal! Aceasta obligatie este stabilita numai in cazul contractelor de inchiriere deoarece prin acestea proprietarul obtine venituri care trebuie impozitate.

Banuiesc ca dumneavoastra deschideti un punct de lucru ..., pentru aceasta aveti nevoie de dovada spatiului, lucru pe care il faceti prin existenta contractului de comodat. Acest contract, precum si hotararea asociatilor de deschidere a punctului de lucru si declaratia model 2 se depun si se inregistreaza la Registrul Comertului. Veti putea desfasura activitati la acel sediu secundar numai dupa ce obtineti inregistrarea la Registrul Comertului. Dupa aceasta cu rezolutia de la Registrul Comertului inregistrati sediul secundar si la organul fiscal.
Va multumesc mult pentru raspunsul dumneavoastra!
Scuze, intr-adevar m-am gandit la contractul de inchiriere :).

Alte discuții în legătură

Procedura de infiintare punct de lucru a unui srl cu sediul in strainatate Irinace Irinace Am rugamintea daca poate cineva sa imi lamureasca urmatoarea problema: o companie cu sediul social in strainatate are infiintata o sucursala in Bucuresti si ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere spatiu intre doua societati gabitza1980 gabitza1980 acest contract de inchiriere spatiu intre doua societati se face la un notar sau pur si simplu administratorul sau oricine altcineva din firma il poate intocmi? (vezi toată discuția)
Deschidere punct de lucru in alta resedinta de judet fata de sediul central mariuschirica mariuschirica trebuie sa deschir un punct de lucru in Resita si nu stiu ce si de unde sa incep. Daca ma pute-ti ajuta cu un sfat sau cu mentionarea legislatiei in vigoare ... (vezi toată discuția)