avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inundare vecini
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inundare vecini

Buna ziua,

Va cer suportul intr-o situatie pe care nu stiu cum sa o gestionez.
Unul dintre vecinii de la etajele superioare face lucrari de reconditionare si din greseala a scapat caramizi pe langa magistrala de apa a blocului. Tot din aceeasi greseala mi-a retezat una din tevi si mi-a inundat apartamentul complet. Din pacate a inundat si apartamentul vecinului de dedesubt si acesta imi cere mie daune.

Am mers la vecinul cu pricina insa acesta nu-si asuma nici o vina, iar zona de lucru este acoperita deja, deci eu nu am cum sa-i dovedesc lui ca m-a prejudiciat intr-un fel.

Imi spuneti va rog cu cine ar trebui sa iau legatura sau catre cine sa innaintez o plangere pentru a investiga situatia?

Pentru reparatiile apartamentului de sub al meu ar trebui sa platesc cred 1000 euro, nemaipunand in calcul cheltuielile pentru apartamentul meu.

Multumesc frumos de raspuns.
Ana
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:46, 18 Iunie 2012
Daca aveti apartamentul asigurat ati putea beneficia de aceasta asigurare in conditiile contractului de asigurare. Daca nu, o solutie ar fi sa formulati o actiune in instanta prin care sa chemati in judecata vecinul neglijent pentru a-l obliga sa plateasca daunele, dvs. urmand sa demonstrati ca teava s-a rupt nu din interventia dvs. si din neglijenta dansului ...
Ultima modificare: Luni, 18 Iunie 2012
Lucian Huzum, Consilier juridic
Faceti o constatare printr-un proces verbal a starii celor doua apartamente, al dvs si al vecinului de sub dvs. La aceasta constatare sa participe presedintele/administratorul blocului, eventual inca un martor. Ar fi bine sa participe si vecinul de deasupra dar nu cred ca va dori sa dea curs invitatiei.

Puteti face si o expertiza tehnica extrajudiciara specialitatea instalatii care sa constate cauza inundarii. O veti suporta dvs, eventual cu vecinul de dedesubt.
Cu aceste acte trebuie ca atat dvs, cat si vecinul de dedesubt sa il dati in judecata pe cel care v-a cauzat prejudiciile.

ideea ar fi sa va asigurati de acum ceva probe ca exista aceasta dauna, stiiut fiind ca odata cu trecerea timpului acestea se estompeaza si va fi mai greu de dovedit.
Art 17 din L nr 230/2007 Daca proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare alta persoana care actioneaza in numele sau provoaca daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament ori spatiu,respectivul proprietar sau respectiva persoana are obligatia sa repare stricaciunile ori sa plateasca cheltuielile pentru lucrarile de reparatii

In situatia in care actiunea asupra partii comune sa realizat la nivelul apartamentului vecinului care opereaza imbunatatiri,se impune sa implicati presedintele de asociatie sa,se intocmeasca document constatator al cauzelor care au condus la inundarea celor doua proprietati prvate-document pe care ulterior il puteti utiuliza in demersuile pentru recuperare prejudiciu cauzat
Avand in vedere riscurile permanente predispuse la inundatie in situatia apartamentelor situate in imobile,se impune sa incheiati asigurarea facultativa ,care in caz de incident,va asigura recuperarea prejudiciului,asiguratorul urmand sa se instituie cu pretentii impotriva persoanei vinovate
....cu Deparatmentu de spatiu locativ din primarie,pentru modificari neautorizate la spatiile comune ale blocului!!!!!
ana_turcoman a scris:

zona de lucru este acoperita deja, deci eu nu am cum sa-i dovedesc lui ca m-a prejudiciat intr-un fel.

Aveti dreptul ca atat dvs cat si proprietarului celuilalt apartament care a suferit prejudicii,sa va instituiti cu pretentii impotriva proprietarului care a efectuat interventii neautorizate asupra parti comune si ca urmare a neglijentei a cauzat prejudicii proprietatii private,astfel incat eventuala expertiza tehnica urmeaza sa demonstreze interventia asupra partii comune la nivelul apartamentului proprietarului vinovat,indiferent daca lucrarea este sau nu la suprafata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta pentru asigurator de la administratorul blocului Nicusorneacsu Nicusorneacsu Buna ziua, Ma confrunt cu o problema si nu stiu cum sa reactionez fata de administrator. Am un apartament in Vaslui pe care il folosesc o data pe luna, cand ... (vezi toată discuția)
Inundatie la parter markiskait2 markiskait2 de mai multi ani la rànd ne tot inundà putin cite putin ,de la etajul 1 sau 2 ,incà nu se stie exact....nu sint niciodatà ... (vezi toată discuția)
Inundat de vecinul de la etajul superior bozzzan bozzzan Buna ziua! Locuiesc intr-un apartament la etajul 3 al unui bloc cu 4 etaje. Vecinul de deasupra nu locuieste in imobil (lucreaza intr-o tara straina) si vine ... (vezi toată discuția)