Avem de curand infiintata Asociatia de Proprietari si avem unele nelamuriri, si anume:
1. daca se doreste si se voteaza in cadru Adunarii Generale modificarea programului de liniste (adica 14-17) altfel fata de cum prevede legea (13-14), suntem in legalitate ? O putem aplica ?
2. tot asa, daca se voteaza in Adunarea Generala ca fondul de investitie sa se imparta in mod egal la nr de apartamente si nu cum prevede legea in functie de cota indiviza, iarasi, suntem in legalitate ? Putem aplica aceasta formula de calcul ?
1-Asociatia de proprietari nu are autoritatea si limita de comptenta sa dispuna hotarari contrarea dispozitiilor legale in vigoare
Eventual fata de prevederea legala in vigoare,asociatia de proprietari poate dispune masuri suplimentare
2-Ce intelegeti dvs concret prn fond de investitie,deoarece Legea nr 230/2007 si HG nr 1588/2007 nu precizeaza existenta unui astfel de fond la nivelul asociatiei de proprietari
Teoretic,fondurile de investitii sunt entitati care acumuleaza bani de la mai multe persoane (investitorii in fonduri) bani pe care administratorul fondului ii investeste, conform politicii de investitii declarate a fondului, in: instrumente ale pietei monetare, obligatiuni municipale si/sau corporatiste, actiuni tranzactionate pe piata bursiera, precum si in alte valori mobiliare permise de autoritatea de reglementare (CNVM).
Profiturile realizate astfel se redistribuie prin rascumpararea unitatilor de fond, acelorasi investitori...
La nivelul asociatiei de proprietari este mai greu de desfasurat procedura legala pentru existenta si eficienta fond de investitii
1.Daca aveti certitutidinea ca noul orar de liniste, 14.00-17.00 va fi respectat,nu vad care ar fi problema......in ce lege este prevazut ca ora de liniste este intre 13.00 si 14.00 ?
2.Nu. "Unde-i lege, nu-i tocmeala!"
1. Tocmai asta e, stabilim programul de liniste prin vot ca sa fie respectat nu doar ca sa fie... si fiecare sa faca ce vrea..., intrebarea era daca aceasta hotarare este legala si se poate actiona in numele legii prin sanctionarea persoanelor ce nu-l respecta.
Si noul orar se regaseste in legea nr.153 / 12.07.2010 privind modificarea Legii nr. 61/1991.
2. Poate nu m-am exprimat corect, ma referam la acel fond de reparatii, care e calculat in functie de cota indiviza. Numai ca noi avem nevoie sa-l folosim in achizitionarea diferitelor chipamente: masina taiat iarba, furtun de apa, apometru, etc. de uz comun.
Fondul de reparatii este folosit pentru lucrari de intretinere si reparatii. Aceste lucrari se impart pe cota-parte indiviza, asa ca alimentarea fondului trebuie facuta dupa acelasi principiu.
Cota parte indiviza exprima marimea proprietatii. Proprietarii care au o suprafata mai mare de apartament, deci o cota-parte indiviza mai mare trebuie sa suporte si costuri mai mari ale proprietatii lor.
Altfel ii puneti pe cei cu garsoniere sa plateasca o parte din ceea ce le revine celor cu apartamente mai mari, ceea ce este profund incorect.
Proprietatea, prin marimea ei, desfiinteaza egalitarismul, asa incat fiecare cu beneficiile si cheltuielile aferente marimii proprietatii lui.
Este foarte corect rationamentul D-voastra, dar privind problema din alt unghi, extrapoland problema la nivelul unui bec ars de pe scara, cel ce are cota mai mare trebuie sa plateasca mai mult din pretul becului ars fata de cel cu o garsoniera, desi... ambii beneficiaza in mod egal de acel bec. Becul nu se aprinde mai mult cand trece cel cu cota indiviza mai mare si palpaie la cel cu garsoniera. Corect ?
Cat despre orarul de liniste la amiaza stabilit prin lege, care este pana la urma ? 13-14 sau 14 - 17 ? ca nu mai stiu... m-au zapacit legile astea...