1. Puteti adopata in adunarea generala ca programul de liniste sa fie intre 14 si 17. Legea prevede clar orele 13-14, asa cum s-a explicat si mai sus. Indicat ar fi sa cuprindeti si acest interval in hotararea dumneavoastra, adica sa fie programul de liniste adoptat in adunarea generala incepand cu ora 13 asa cum prevede legea si pana la 14, 15, 16 asa cum hotarati dumneavoastra.
Nu vad nici un inconvenient sau vreo problema daca proprietarii voteaza si majoritatea hotarasc 13-15 sau 13-16... Cui nu-i convine aceasta hotarare, ca oricare alta hotarare, are dreptul sa o conteste in instanta.
2. Cheltuielile pentru reparatii si investitii se suporta proportional cu suprafata utila (cota indiviza) a fiecarui apartament sau spatiu cu alta destinatie.
Avem spatii comerciale la parter si mezanin de peste 4000 m.p. si-acestia participa la cheltuielile de care amintiti dumneavostra proportional cu suprafata. Numai la o scara, de exemplu este un proprietar de spatiu comercial ce are 780 m.p., la alta unul cu 1900 m.p.... In aceste scari sunt si apartamente mici de o camera ce au doar 28 m.p. Pai nu ar fi corect ca ingrijirea spatiului din jurul blocului, reparatia terasei.... sa-i coste la fel pe cel cu 1900 m.p. ca si pe cel cu 28 m.p..
thesys a spus:
Becul nu se aprinde mai mult cand trece cel cu cota indiviza mai mare si palpaie la cel cu garsoniera. Corect ?
Becul nu se aprinde mai mult, dar se aprinde de mai multe ori pentru cele 4 persoane care locuiesc in apartamentul de 4 camere si de mai putine ori pentru acea persoana care sta in garsoniera. Si daca despicam firul in 4 observam ca acel bec se va uza mai repede daca se stinge si se aprinde mai des. Legea este facuta pentru situatii normale si numai ca exceptie, temporar, intr-un apartament de 4 camere ar locui o persoana si intr-o garsoniera ar fi 4 persoane.