avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... hotarare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

hotarare

Pentru ca o hotarare de divort sa devina definitiva si irevocabila care este termenul maxim de asteptare.care este termenul max pt a face apel 15 sau 30 zile?
Hotararea de divort data in fond poate sa fie ataca cu apel in termen de 30 de zile de la comunicare.
katykati a scris:

Pentru ca o hotarare de divort sa devina definitiva si irevocabila care este termenul maxim de asteptare.care este termenul max pt a face apel 15 sau 30 zile?

Termenul de exercitare a apelului sau a recursului in cazul divortului este de 30 de zile de la comunicarea hotararii primei instante.
Pentru a deveni definitiva si irevocabila hotararea primei instantei, ar trebui ca in acest termen sa nu fie declarat apel sau recurs.
Buna seara din nou.Am o intrebare mai bine spus o nelamurire,am obtinut custodia copiilor printr-o ordonanta de urgenta (prezidentiala incredintare minori) care a fost investita deci este definitiva si irevocabila.Dupa aceasta s-a terminat si divortul custodia copiiilor fiindu-mi acordata mie.Dar preaiubitul meu sot face apel in termen deoarece in urma unei greseli ???? NU POT SA-MI DAU SEAMA CUM,el apare in sentinta data de la tribunal cu un venit de 1500Ron cand de fapt si real pe adeverinta lui de salariat sunt doar 600 Ron(saracutul adevarul este caci el castiga si 1000euro pe luna doar caci nu se poate dovedi cu acte) avocatul meu il sfatuieste sa faca doar o cerere de indreptare a greselii si ca nu e nevoie de apel, dar el batut in cap fiind ,de fapt nici nu intelege.Prin urmare hotarare de divort nu o pot investi pt a deveni definitiva si irevocabila.Dar cei de la Directia de Pasapoarte imi permit sa-i fac pasaport individual micutului doar cu aceasta ordonanta de urgenta si cu o copie dupa sentinta de dvort care repet nu este inca irevocabila,Intrebarea mea este,de fapt NELAMURIREA chiar si aici pe forum dumneavoastra mi ati zis caci nu poti parasi tara doar cu ordonanta atunci cum de cei de la pasapoarte iti permit sa-l faci ,doar nu-l faci ca sa te uiti la el e logic un pasaport iti serveste pt a tranzita o tara.,Cei de la Directia de Pasapoarte nu colaboreaza cu cei da la Politia de Frontiera nu au aceleasi legi , doar la pasapoarte tot un jurist lucreaza. LAMURITI-MA
VA MULTUMESC
Pasapoart se poate face, dar iesirea din tara fara a avea o hotarare definitiva si irevocabila prin care vi s-a incredintat copilul nu puteti iesi din tara cu acesta.
Pasaportul este un act juridic, pe cand iesirea din tara si folosirea pasaportului in acest scop este un fapt juridic.
Aveti o posibilitate sa parasiti tara si fara a avea aceea hotarare definitiva si irevocabila....aveti nevoie de acceptul celuilalt parinte(tatal copilului), accept dat printr-un act notarial.

Alte discuții în legătură

Iesire din tara a minorului fara acordul tatalul? claudiuionescu75 claudiuionescu75 Buna ziua, Poate fosta mea sotie sa-l scoata din tara pe fiul nostru fara acordul meu? Precizez ca am divortat in 2010, inainte de aparitia legii privind ... (vezi toată discuția)
Acord parinte pentru pasapoarte minori vip2you17 vip2you17 vreau sa plec in spania am doi copii de 9 si 5 ani fostul sot nu vrea sa-mi dea procura sa pot iesi din tara pt ca nu vrea el ce trebe sa fac copiii sint sub ... (vezi toată discuția)
Bună!am avut procesul pentru custodia exclusiva al fetitei mele,am ... Adriana12345@ Adriana12345@ Bună!Am avut procesul pentru custodia exclusiva al fetitei mele,am primit de la tata întâmpinarea redactată de avocata ca este de acord cu ceea ce ... (vezi toată discuția)