avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Acord parinte pentru pasapoarte minori
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Acord parinte pentru pasapoarte minori

vreau sa plec in spania am doi copii de 9 si 5 ani fostul sot nu vrea sa-mi dea procura sa pot iesi din tara pt ca nu vrea el ce trebe sa fac copiii sint sub custodia mea dar are drept de vizita am fost la pasapoarte nu vor sami dea fara procura eu vreau sa ma recasatoresc si sa ies din tara pt o viata mai buna a copiilor mei ce ar trebui sa fac?dati-mi un sfat,nu mi se pare normal sa nu avem dreptul.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 07:41, 26 Februarie 2013
cand ati divortat ?
Puteti sa depuneti cerere la instanta sa va dea incuviintare sa le faceti copiilor pasaport si sa le schimbati domiciliul, , propuneti si un al program de vizita. Hotararea va suplini acordul tatalui.
dar alta alternativa nu am pt ca el nu vrea eu am termen pina in septembrie sa-mi dau copii la scoala dar el sa-si bata joc si sa nu pot sa-mi refac viata ma opreste
Are si dumnelui dreptul sa vada copii din cand in cind. Nu va da procura itrucat, probabil, intuieste ca nu-i veti aduce foarte curand in tara pentru a putea sa-i viziteze. Puteti incerca o mediere cu fostul sot. Exista posibilitatea ca acesta sa fie de acord cu iesirea copiilor din tara, daca va angajati sa-i aduceti la vizite intr-o anumita perioada.
dar nu respecta nici dreptu de vizita si nu mia dat voie nici mie sai vad pe copii ceilalti 2 fiind la el si 2 la mine nu iam vazut de 3 ani isi bate joc a zis sa-i dau pace si mi-a transmis sa nici nu ma gindesc ca numi da dreptul nici acum nici in viitor,atunci eu detin chiar daca am divortat de fostul ,nu mi se pare normal sa nu avem dreptu la o viata noua sau un viitor pt copii pt ca aici e greu sa te ridici mai ales daca ai trecut printr-un divort
Cand ai divortat, ce scrie pe hotarare, copiii va sunt incredintati au ambii parinti exercita autoritatea parinteasca ?

Alte discuții în legătură

Pasapoarte minori anik233 anik233 Buna seara.. Sunt mama a doi copii minori in varsta de 4 si respectiv 6 ani.Sunt divortata de ceva timp si m-am stabilit in Londra.As vrea sa stiu de ce acte ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara a minorului fara acordul tatalul? claudiuionescu75 claudiuionescu75 Buna ziua, Poate fosta mea sotie sa-l scoata din tara pe fiul nostru fara acordul meu? Precizez ca am divortat in 2010, inainte de aparitia legii privind ... (vezi toată discuția)
Doresc sami aduc copiii din romania in anglia dananagi dananagi buna.eu sint cu domiciliul in anglia.dar copiii mei sint in romania cu mama mea.cel mic are 8 ani si cel mare 16.am procuri de la tatal copiilor.dar mama mea ... (vezi toată discuția)