avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Codul Muncii - contractul pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Codul Muncii - contractul pe perioada determinata

Buna ziua!
As avea nevoie de un raspuns de la o persoana care cunoaste foarte bine legea.
In august 2010 am revenit din concediul pentru cresterea copilului la angajatorul pe care l-am avut pana sa raman acasa.
Imediat ce m-am intors am avut un contract pe perioada de 3 luni, apoi urmatorul contract tot cu acelasi angajator a fost pe o perioada de 6 luni, iar acum avem in desfasurare un contract pe o perioada determinata de 3 luni.
Vreau sa stiu daca dupa acest ultim contract de 3 luni angajatotul mai are voie sa imi faca tot contract pe perioada determinata si daca da, cate contracte pe perioada determinata mai putem incheia.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: _tania. , utilizator 16:46, 19 Iunie 2012
Daca este vorba despre incheiere , atunci angajatorul nu mai are nicio posibilitate de a va incheia un astfel de c.i.m.... in acest sens, art.82 C.mun. prevede:
(4) Intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata.
(5) Contractele individuale de munca pe durata determinata incheiate in termen de 3 luni de la incetarea unui contract de munca pe durata determinata sunt considerate contracte succesive si nu pot avea o durata mai mare de 12 luni fiecare.

Singura posibilitate a acestuia este sa va prelungeasca durata ultimului c.i.m. cu inca 9 luni.
_tania. a scris:

In august 2010 am revenit din concediul pentru cresterea copilului la angajatorul pe care l-am avut pana sa raman acasa.

Am o nelamurire: inainte de ai intra in CIC ce fel de contract ati avut?
Am avut contract pe perioada nedeterminata.

Prelungirea se poate face numai cu noua luni sau se pot face prelungiri de 3, 3, si 3 luni?
Care ar trebui sa fie formularea pentru prelungirea contractului. Trebuie sa fie anexa la cel initial, nu?
Daca ati avut c.i.m. pe durata nedeterminata cum s-a ajuns la un c.i.m. pe durata determinata?

Prelungirea duratei se poate face de mai multe inauntrul termenului de 12 luni , in cazul unui contract succesiv.
Imediat cum m-am intors din CIC mi-au incheiat vechiul contract si mi-au facut pe perioada determinata.

Concediul CIC se ia in calcul la vechimea in campul muncii?

Alte discuții în legătură

Intrebare cim perioada determinata alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Daca am un salariat care a mai fost angajat in perioada 03.05.2012-03.12.2012 ( 7 luni)perioada determinata, dupa care a fost reangajat la noi cu 05.02.2013 ... (vezi toată discuția)
Cim determinat pesticid pesticid Buna seara Anul trecut,in aprilie, m-am angajat cu CIM determinat, prima data pe 3 luni. Au urmat \"n' acte aditionale, tot pe perioade determinate,ultimul ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata prelungit? luminita_gab luminita_gab un contract de munca incheiat pe perioada determinata, poate fi prelungit? in ce conditii? pentru ce perioada! (vezi toată discuția)