avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... AJUTOR!!! ANAGJATORII MA TERORIZEAZA!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

AJUTOR!!! ANAGJATORII MA TERORIZEAZA!

Buna ziua,

Sunt insarcinata, medicul specialist mi-a recomandat, din cauza unei boli cronice de care sufar reducerea normei cu 1/4 conform legii fara reducerea veniturilor (OU 96 /2003 actualizata in 2011 , legea protectiei maternitatii la locul de munca) . Timp de aproape o luna angajatorii nu au vrut sa-mi primeasca adeverinta pt sarcina; m-or tinut vreo 2 saptamani si cu scisoarea medicala pt reducere norma.
Rezultat: amenintari, "sfaturi" sa nu mai mai intorc din concediul de odihna pe care il am 2 saptamani pt anul acesta.
In 15.06.12 mi-au dat 2 hartii:
- una prin care imi spun ca in sfarsit or luat la cunostinta ca sunt insarcinata (dupa o luna, am pe copie semnatura si stampila administratorului de cand le-o primit si nu a facut nimic) si imi spun ca sunt de acord cu recomandarea medicului de reducere a normei cu o patrimi fara diminuarea veniturilor, toate aceste intrand in vigoare abia in 18.06.12, dupa vointa lor.
-a doua: act aditional la Contractul de munca prin care imi reduc salarul de baza brut de la x lei la y lei. Nu am semnat actul aditional. Ei au spus ca nici nu ii nevoie de semnatura mea ca la ITM il primesc si asa nesemnat (jos pe act scrie ca-i cu acordul partilor). Nu m-asi mira ca "la nevoie" sa-mi falsifice din nou semnatura. Actu asta, zic ei ca intra in vigoare in 15.06.12.
Vineri am sunat la ITM, le-am explicat situatia si mi-au spus sa ma duc sa fac reclamatie, pt ca legea este de partea mea. Acum astept sa-mi raspunda contabila la telefon si sa-mi spuna daca a inreg. sau nu actul adit.
Contabila ca inregistreaza actul aditional, nu are obliatia de a verifica daca totul este legal in ceea ce face sau ea nu raspunde cu nimic in fata legii?
In plus de pe anul trecut mai am 3 saptamani de concediu, pe care nu mai vreau patronii sa mi-l dea. M-or trecut in pontaj toata luna decembrie in concediu, dar se poate constata foarte usor ca am fost la servici: am intocmit si semnat toata luna acte, am trimis mail-uri, etc
Va rog sa-mi spuneti ce parere aveti despre toata aceasta situatie, ce ati face in locul meu si ce rezolvare vedeti, pt ca sincer simt ca nu mai rezist cu toata batjocora si umilintele lor, si pe deasupra mai trebuie sa fac fata si bolii de care sufar si sa ma rog in fiecare clipa sa nu se transmita si copilului meu, iar stesul continuu in care stau imi inrautateste si mai mult starea precara de sanatate!
Ultima modificare: Luni, 18 Iunie 2012
alina_f, utilizator
Cel mai recent răspuns: alina_f , utilizator 17:42, 18 Iunie 2012
Incepand cu data de 01.01.2011 nu se mai depune acte la ITM spre vizare sau inregistrare.. totul se completeaza si se transmite electronic cu ajutorul REVISAL-ului.
ok, si cum sa procedez, ce sa fac?
Pix, hârtie şi urgent la ITM. În orice moment este un inspector de serviciu care vă stă la dispoziţie. Reclamaţiile se înregistrează pe loc.
Am inteles, maine dimineata ma noi duce la ITM. Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma poate obliga sa semnez un act aditional de reducere a salariului daca sunt insarcinata? s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. Buna ziua! Sunt insarcinata in 5 luni si un pic si seful meu, dupa ce a recurs la toate meschinariile posibile, a ajuns la o noua revelatie: sa-mi reduca ... (vezi toată discuția)
Anuntare sarcina si reducerea normei cu 1/4 alina_f alina_f Buna ziua, Sunt insarcinata si in 15.05.2012 medicul de familie mi-a dat adeverinta pentru locul de munca pt anuntare sarcina. Din 15 pana in 30 mai nu au ... (vezi toată discuția)
Act adit de 2 ori coca_lb coca_lb cum se procedeaza in cazul in care pt un salariat am marit salariul de doua ori incepand cu data de 01.08.2008? prima oara i sa-a marit cu o suma, iar a doua ... (vezi toată discuția)