avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 180 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cursuri calificare pt persoane cu studii minime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cursuri calificare pt persoane cu studii minime

Buna ziua,

As dori sa stiu care anume este cadrul legislativ care reglementeaza care sunt studiile minime in baza carora o persoana poate urma cursuri de calificare. Am intalnit diverse opinii - 4 clase, 8 clase, dupa care se pot face diverse cursuri de calficare gen: croitorie, tamplarie etc.

Imi puteti indica, va rog, unde anume pot gasi aceste reglementari?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: FCA , utilizator 11:28, 20 Iunie 2012
Autoritatea naţională pentru Calificări (fosta CNFPA)
www.cnfpa.ro
Va multumesc pentru raspuns. Am consultat site-ul indicat, insa nu m-am clarificat, in sensul ca, parcurgand legislatia din sectorul dedicat acestui capitol, de pe site-ul www.cnfap.ro, nu am gasit cadrul legal in care sunt prevazute aceste studii minime. As dori sa va rog sa imi indicati legile/OUG s.a.a in asa fel incat sa pot identifica articolele care fac referire clara la aspectul pe care l-am indicat, anume care sunt studiile minime pe care o persoana trebuie sa le fi urmat pentru ca sa poata urma o calificare profesionala.

Multumesc inca o data.
O minima explicatie cred ca gasiti in Clasificarea Ocupatiilor din Romania. Noua Clasificare a ocupatiilor din Romania - nivel de ocupatie (sase caractere) a fost aprobata prin Ordinul comun al Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si Institutului National de Statistica nr. 1.832//856/2011, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 561, din 8 august 2011, cu modificarile si completarile ulterioare.
Multumesc foarte mult pentru informatiile detaliate si clare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functie de conducere | studii universitare? Daniel Vidoe Daniel Vidoe Salut AvocatNet, Exista vreo lege care specifica faptul ca pentru a detine o functie de conducere intr-o societate comerciala cu raspundere limitata ... (vezi toată discuția)
Cor 2011 plus mobile plus mobile Buna ziua, doresc sa angajez o doamna pe postul de Gestionar depozit, cand dau pentru alegerea cor apare cu 413101. Avand si monitorul oficial din 08.08.2011 ... (vezi toată discuția)
Studii medii radu577 radu577 Buna seara, Va adresez respectuoasa rugaminte de a ma ajuta in urmatoarea problema: O cunostinta apropiata doreste sa candideze pentru ocuparea unui post de ... (vezi toată discuția)