avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul nu plateste salariul, as. de sanatate si ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul nu plateste salariul, as. de sanatate si nu-mi da cartea de munca

Am lucrat la o firma 2 ani si de 4 luni nu mai lucrez acolo.
Problema este ca inca nu am primit cartea de munca inapoi, recent am aflat ca firma nu a platit asigurarea de sanatate integral si mai trebuie sa primesc o parte din ultimul salariu (400 ron) pe care firma nu-l vrea sa plateasca.

Vreau sa stiu ce pot sa fac?
Ultima modificare: Luni, 18 Iunie 2012
hestiax, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:25, 18 Iunie 2012
Puteti actiona in instanta pe angajator si/sau sa depuneti o sesizare la ITM cu privire la refuzul eliberarii carnetului de munca si a neplatii salariului.
In prima faza, purtati o discutie cu angajatorul si lasati-i o nota scrisa (pe care sa primiti numar de inregistrare) in care mentionati cele semnalate de dvs. pe forum. Solicitati sa primiti raspuns in scris conform Legii nr. 233/ 2007 care aproba OG nr. 27/ 2002 privind petitiile cetatenilor.
Puteti sa sesizati in scris ITM si sa anexati documente care sa va sustina punctul de vedere.
La instanta apelati dupa parcurgerea celorlalte etape, pentru a evita cheltuielile de judecata si o perioada de timp nedefinita, pana la obtinerea unei hotarari judecatoresti definitive.
OG nr.27/2002 nu se aplica angajatorilor din sectorul privat ... este aplicabila numai institutiilor si autoritatilor publice.
=D>
freeelis a scris:

OG nr.27/2002 nu se aplica angajatorilor din sectorul privat ... este aplicabila numai institutiilor si autoritatilor publice.

Multumesc pt raspunsuri.
Imi puteti spune atunci care se aplica angajatorilor din sectorul privat?

Alte discuții în legătură

Cerere catre angajator silviu35 silviu35 IN cit timp trebuie sa imi raspunda angajatorul la cerere solicit 3 zile lucrate la negru,am probe cu tel mobil,pe ce lege si articol imi intemeiez cererea. (vezi toată discuția)
Termen legal raspuns societate privata moshusm moshusm Buna ziua, In urma unei audiente solicitate de mine HR-ului,mi-a fots promisa o ancheta interna si de asemenea un raspuns.Au trecut 60 zile in care nu am ... (vezi toată discuția)
Raspuns la sesizare alexandru gaman alexandru gaman in cat timp ar trebui , sa primesc un raspuns la o sesizare depusa la ITM ? daca se depaseste termenul , considerabil , in cazul ITM , cum se continua ? (vezi toată discuția)