IN cit timp trebuie sa imi raspunda angajatorul la cerere solicit 3 zile lucrate la negru,am probe cu tel mobil,pe ce lege si articol imi intemeiez cererea.
Ce solicitati totusi, cum adica "3 zile lucrate la negru"?
Probe cu telefonul mobil? Adica aveti autorizatia de a aduna probe video sau audio?... in caz contrar nu veti putea folosi in fata autoritatilor o astfel de "proba" ...
Activitatea de solutionare a petitiilor e reglementata de OUG nr. 27/2002.
AM lucrat la o firma de paza 3 zile la negru,nu mia primit dosarul si am semnat un registru de intrare si iesire dar mia refuzat dosarul si solicit la angajator sa imi plateasca 3 zile lucrate cum imi intemeiez cererea pe ce lege si aricol si in termen cit imi va raspunde.
Daca ati lucrat la negru pentru o firma privata aceasta nu e obligata de nici un act normativ sa va raspunda la petitie/adresa/cerere.
Daca ati muncit fara contract de munca, angajatorul e pasibil de amenda iar pentru asta poate fi sesizat Inspectoratul Teritorial de Munca, la sesizare urmand a se raspunde in termen de 30 de zile cf. Ordonantei nr. 27/2002 privind activitatea de solutionare a petitiilor.
Daca angajatorul refuza a va achita contravaloarea muncii prestate la negru dupa controlul ITM va ramane doar calea unei actiuni la Tribunal sectia litigii de munca unde veti cere obligarea angajatorului la plata muncii prestate.
OG nr.27/2002 nu se aplica sectorului privat ... procedura de raspundere la petitii pentru angajator din sectorul privat este reglementata in Reg.Intern al acestuia.
:offtopic: Interventie moderator
@ silviu35
Incercati sa nu mai deschideti mai multe topicuri pentru problema dvs .. in acest caz, raspunsurile sau topicurile deschive vor fi sterse de catre moderatori sau administratori