Am lucrat la o firma-lucrator commercial-timp in care nu am beneficiat de C.O,si nici banii pe concediu aferenti,deoarece lucram 2 zile tura inversa cu ,colega mea..asa ne efectuam concediile...iar banii pe concediu nu I-am primit in ultimii 2 ani si 6 luni....patronii spunand ca nu au cu ce sa ne plateasca....In luna iulie am fost nevoita sa-mi dau demisia,le-am cerut banii pe C.O..nici nu au vrut sa auda...........drept pentru care am depus o sesizare la ITM.......nu am primit nici un raspuns.......Doamna care m-a indrumat sa fac acest lucru a spus ca se va solution in termen de 14 zile,a trecut o luna si vreau sa stiu daca se va solution vreodata.....
OG 27/2002
Art. 8. - (1) Autorităţile şi instituţiile publice sesizate au obligaţia să comunice petiţionarului, în termen de 30 de zile de la data înregistrării petiţiei, răspunsul, indiferent dacă soluţia este favorabilă sau nefavorabilă.
.....
Art. 9. - În situaţia în care aspectele sesizate prin petiţie necesită o cercetare mai amănunţită, conducătorul autorităţii sau instituţiei publice poate prelungi termenul prevăzut la art. 8 cu cel mult 15 zile.
Prin urmare, termenul in care trebuie sa primiti raspuns este de 30 de zile de la data inregistrarii petititie , termen ce poate fi prelungit cu inca 15 zile.
In caz de neprimirea raspunsului, puteti apela la una din urmatoarele modalitati ;
- audienta la inspectorul sef sau inspectorul sef adjunct pe relatii de munca