avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum se denunta o ilegalitate?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum se denunta o ilegalitate?

Buna seara!
In cazul in care doresc sa denunt activitatea unei firme ca fiind inselatoare, ce incheie contracte care nu sunt respectate si prin care persoanele implicate pot risca viata, ce trebuie sa fac? Ma refer la o agentie de plasare locuri de munca care in schimbul unui comision consistent, incheie contracte ce par a nu fi legale si trimit oamenii in strainatate. Iar acestia din urma se gasesc in situatii de genul 'avansuri insistente facute de patron' 'amenintari' 'munca in conditii absurde si fara un salariu.' Exista vreo institutie sau organizatie in tara care se ocupa de asemenea abuzuri? Pt ca ceea ce face aceasta agentie e inacceptabil si ar trebui sa raspunda in fata legii, in fata cuiva, intr-un fel sau altul.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:24, 7 Iunie 2013
Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi semnalata Inspectoratului Teritorial de Munca in raza caruia angajatorul isi are sediul social si/sau Inspectiei Muncii - for superior acestuia.

Sesizare se poate :
- trimite prin posta cu confirmare de primire
- trimite online

Art 7 din OG 27/2002, privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor prevede: “Petitiile anonime sau cele in care nu sunt trecute datele de identificare ale petitionarului nu se iau in considerare si se claseaza”. Asadar, trebuie sa mentionati in adresa toate datele de identificare ale angajatorului si datele dumneavoastra personale.

Autoritatile si institutiile publice sesizate, au obligatia sa comunice raspunsul petitionarului in termen de 30 de zile de la data inregistrarii petitiei, indiferent daca solutia este favorabila sau nefavorabila, conform art.8, alin(1), din OG 27/2002.
In situatia in care aspectele sesizate prin petitie necesita o cercetare mai amanuntita, conducatorul autoritatii sau institutiei publice poate prelungi termenul prevazut la art.8 cu cel mult 15 zile, conform art.9 din OG 27/2002.
Ultima modificare: Vineri, 7 Iunie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Petitie online adresata institutiilor publice(anaf,politie, etc) ContSters384238 ContSters384238 Ce reprezinta petitia online din punct de vedere legal? Ce obligatii au institutiile primitoare? Ce drepturi au petitionarii? Este vreo legatura intre o ... (vezi toată discuția)
O petitie nesemnata poate fi considerata anonima? MIXAM MIXAM Regimul petitiilor reglementat de Ordonanta 27/2002 art. 7 nu se iau in considerarea petitiile anonime sau cele in care nu sunt trecute datele de ... (vezi toată discuția)
Termenul legal de raspuns iurca nicolae iurca nicolae daca am depus o cerere inregistrata la primarie , in cat timp trebuie sa primesc raspuns ? (vezi toată discuția)