avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cerere divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cerere divort

Buna ziua , revin cu o intrebare, dupa cum am intrebat acum ceva timp de treaba cu divortul...tot cu acelasi subiect va stresez. Mamicuta mea doreste sa intenteze actiunea de divort dar, nu ar dori sa mai ajunga in orasul in care s-a casatorit si are si domiciliul acum. Ea intreaba de fapt daca se poate sa depuna cererea de divort de exemplu din orasul Galati sa ajunga la Turda, sau daca este neaparata nevoie sa ajunga in orasul Turda? Mentionez ca nu exista copii nici prea multe bunuri in comun casatoria avand doar un anisor. :bow:
Cel mai recent răspuns: EritroxylonX , utilizator 17:22, 18 Iunie 2012
Actiunea de divort se introduce la judecatoria ultimului domiciliu comun al sotilor.
Desigur si la orice notar,daca se inteleg;
Cererea de divort este de competenta judecatoriei in circumscritpia careia se afla cel din urma domiciliu comun al sotilor.

Daca sotii nu au avut domiciliu comun sau nici unul dintre ei nu mai locuieste in circumscriptia judecatoriei in care se afla cel din urma domiciliu comun, judecatoria competenta este cea in circumscriptia careia locuieste sotul parat, iar daca paratul nu locuieste in tara este competenta judecatoria in circumscriptia careia locuieste sotul reclamant
:bow:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort din strainatate troiss troiss buna ziua!daca unul dintre soti lucreaza in strainatate,in ce tara se poate deschide proces de divort?multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Am o nelamurire adypompy adypompy pot deschide actiune de divort la judecatoria iasi daca am domiciliul in botosani? mentionez ca sunt nascut in iasi iar certificatul de casatorie este emis de ... (vezi toată discuția)
Locul divortului mariadaria mariadaria Vreau sa divortez . Sunt cununata civil in comuna mea. Pot transfera dosarul de cununie civila in orasul unde locuiesc?am citit ca se trimite un certificat de ... (vezi toată discuția)