avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort din strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort din strainatate

buna ziua!daca unul dintre soti lucreaza in strainatate,in ce tara se poate deschide proces de divort?multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Maarria35 , utilizator 14:54, 28 August 2010
Casatoria a fost incheiata in Romania? Daca da,atunci actiunea de divort o veti depune la judecatoria din raza ultimului domiciliu comun.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 August 2010
luiza2008, utilizator
1.-Cererea de divort este de competenta Judecatoriei in a carei raza de activitate se afla cel din urma domiciliu comun al sotilor,insa numai daca la data introducerii actiunii cel putin unul dintre soti mai locuieste in circumscriptia judecatoriei in care se afla cel din urma domiciliu comun.
2-Daca sotii nu au avut domiciliu comunsau ,la data introducerii cererii de divort nici unul din soti nu mai locuieste in circumscriptia judecatoriei ultimului domiciliu comun,se aplica potrivit art.607 C.pr. civ regula de dr comun,astfel ca este competenta judecatoria de la domiciliul paratului.
3-Daca sotul parat nu are domiciliul in tara este competenta judecatoria in circumscriptia careia isi are domiciliul reclamantul.Daca sotul parat nu are domiciliul si resedinta cunoscute,competenta revine tot judecatoriei in circumscriptia careia domiciliaza reclamantul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locul divortului elisabeta5 elisabeta5 Va rog sa-mi spuneti unde trebuie introdus divortul daca ultimul domiciliu comun si casatoria au fost in Ploiesti iar acum eu locuiesc in Constanta si sotul in ... (vezi toată discuția)
Divort flavia29 flavia29 Buna seara,am si eu o intrebare si va rog sa ma lamuriti daca se poate......el cetatean roman dar este rezident in olanda,ea din Republica Moldova cu ... (vezi toată discuția)
Se poate divorta in bucuresti in conditiile in care casatoria s-a facut in alt judet? DoamnaIlenus DoamnaIlenus Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns. Prietena mea s-a casatorit la Iasi acum cativa ani. Acum ea a plecat din Iasi, s-a mutat la Bucuresti unde si-a si ... (vezi toată discuția)