avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dauna totala 24.05.2012
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dauna totala 24.05.2012

Masina este dacia solenza,an 2004,39700km,echiparea confort.
Inspectorul de la Groupama,a trecut masina la starea de intretinere buna si a intocmit un deviz de 8000 ron.Doresc s-a stiu cum se calculeaza suma,pe care urmeaza sa o primesc si daca se ajusteaza ceva la c.f.de uzura in functie de km.
Pret auto nou - 5255 euro,Coef.uzura 56%
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: monta , utilizator 08:21, 23 Iunie 2012
Nu este nici o problema daca ati vandut masina, in cazul in care au facut constatarile si pozele necesare deschiderii dosarului de dauna.
Daca ati vandul masina, atunci aveti dovada valorii epavei. Suma cu care ati vandut-o este valoarea epavei si se scade din despagubire.
Dumneavoastra trebuie sa mergeti la asiguratorul RCA sa completati o cerere de despagubire, nu o cerere de reparatie in regie proprie.
Va multumes,am crezut,ca am facut o prostie.
Azi,am fost sa vorbesc,cu inspectorul care se ocupa de dosarul meu de dauna totala.Si imi spune ca daca am vandut masina,nu mai poate sa imi calculeze VMD si el vrea sa-mi dea 3000 ron despagubire,in regie proprie.Eu am vandut masina dupa ce au fost facute toate constatarile,pozele si depus dosarul la centrul de daune al lor.
Masina este dacia solenza,an 2004,echiparea confort,noua a costat 5255 euro,c.f uzura 56%
Accidentul a fost pe 18-05.2012,avariile provocate sunt - toata partea stanga lovita(zburat usa din sg spate) + partea dr,hayon,bara spate,aripa dr spate,punte rupta,stop dr spate.
Eu zic,ca nu este corect,cum procedeaza domnul inspector in situatia mentionata mai sus.
Ce este de facut,in aceasta situatie,cine are dreptate ?
Despagubirea este destinata reparatiei masinii.Daca se doreste/solicita numai o despagubire baneasca, asiguratorul considera reparatia "in regie proprie" si face calculul fara TVA si la cele mai mici tarife/preturi locale.Daca masina (epava) a si fost vanduta, pretul acesteia se scade din despagubire, chiar daca valoarea este mai mare decat cei maxim 25%, cat ar fi fost evaluata inainte de vanzare.Cam in aceasta situatie va gasiti!

Alte discuții în legătură

Problema cu societatea de asigurari... geo26 geo26 Cu respect! Ma confrut cu urmatoarea problema in materie de asigurari: autoturismul meu a fost avariat in proportie de 85%, mi s- a ca voi fi incadrat la dauna ... (vezi toată discuția)
Dauna totala rca / catalog schwacke / valoarea reala auto Bujor-Marius Bujor-Marius Buna ziua, Pe data de 26.08.2012 am fost implicat intr-un eveniment rutier. Pe scurt, o doamna a intors in fata mea pe linia continua, neputand sa evit ... (vezi toată discuția)
Accident, despagubire rca, dauna totala - legislatie felisc felisc Buna ziua, Am avut un accident, fiind nevinovat, partea vinovata avand RCA. Care sunt legile pe care trebuie sa le citesc sa fiu complet informat cu ... (vezi toată discuția)