avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... servicii medicale in C.E.
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

servicii medicale in C.E.

buna ziua,
as dori sa stiu cum se pot deconta serviciile medicale primite in tarile UE, in conditiile in care am domiciliul aici, in Ro. am citit legislatia de pe site-ul CNAS, dar se refera la cvei care lucuiesc temporar acolo. Adica, eu as vrea sa o duc pe mama sa o internez pentru investigatii si tratament-eventual, in Germania; este posibil ca sa ni se deconteze spitalizarea?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Cutean , Consilier juridic 13:11, 4 Ianuarie 2009
nu! mama d-voastra nu nu se va putea trata gratuit în alte ţări europene pentru boli cronice sau afecţiuni mai vechi! Acel card care il elibereaza cei de la CNAS nu acoperă decât costul unor intervenţii urgente, cum ar fi accidentele de pildă, de orice natură ar fi ele. :sorry:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Card european de sănătate Adrianro2019 Adrianro2019 Buna ziua, De ceva timp CNAS nu mai eliberează carduri Europene de Sănătate ci in locul lor certificate format A4 nerecunoscute in UE in tari precum ... (vezi toată discuția)
Bilet de trimitere rmn aura19731991 aura19731991 Bună ziua.am un bilet de trimitere pentru un rmn pentru o persoana cu handicap.trimiterea are data de 22.05.2018.abia acum am reușit sa găsesc o clinica ... (vezi toată discuția)
Ajutor banesc pentru interventii chirurgicale filipioan46 filipioan46 Doresc un ajutor din fonduri europene pentru operatie de coloana.1.Cum pot obtine acest ajutor.numarul meu de tel. 0749849355. va multumesc. (vezi toată discuția)