avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1075 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nerestituire imprumut.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nerestituire imprumut.

Buna ziua.

Doresc sa cer un sfat pentru a rezolva urmatoarea problema. In luna februarie a acestui an, am imprumutat un coleg de facultate cu suma de bani 600 lei pentru a-si rezolva niste probleme urgente. Persoana s-a angajat sa restituie datoria in termen de 4 zile, dar nici pana in prezent nu a returnat banii.
Intre timp am depus plangere la politie impotriva lui, dar nu s-a rezolvat nimic. Respectiva persoana a fost gasita si chemata la politie , a recunoscut in declaratia data a politie existenta acestui imprumut, dar nu a zis nimic de rambursarea banilor.
Am primit raspuns de la politie in care se mentioneaza ca cererea mea este de compententa organelor juridiare.
Mentionez ca banii i-am transferat prin banca (am chitanta respectiva) si detin cateva discutii purtate pe internet ( nu stiu daca pot fi considerate drept probe) in care mentioneaza ca va returna banii in cateva zile. Am fost la politie pentru a cere adresa paratului, dar politia nu a facut publica adresa ( mi se pare corect)

De curand am fost la judecatorie , dar nu am putut incepe actiunea impotriva lui deoare nu am adresa paratului. Va rog mult sa imi indicati un model de cerere de chemare in judecate tinand cont ca nu am adresa paratului. Multumesc :)
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 22:11, 18 Iunie 2012
Prea multa tevatura pt. 600 lei. Actiunea mi se pare inutila,in instanta dureaza cel putin un an.
Se mai si pierde in viata.
@AmaliaMorlova01

Ptr unii 600 lei inseamna ceva,chiar daca dvs ca avocata aveti salariu mare si considerati ca 600 lei nu e nimica,ptr @andrei_aandrei aceasta suma ii se pare destul de mare mai ales ca fiind si student.

@andrei_aandrei

Puteti sa il dati in judecata,si chiar daca nu aveti adresa paratului,instanta va cere politiei sa le trimita adresa paratului ptr a fi chemat in judecata. Trebuie sa pastrati si acel raspuns de la politie in care ati facut plangere impotriva colegului dvs ca sa puteti sa o puneti la dosar.
Va trebui sa promovati actiune civila in pretentii impotriva respectivului la judecatoria competenta.Adresa acestuia o gasiti in declaratia pe care a dat-o politiei.
im primul rand vreau sa va multumesc pentru raspunsurile primite.

Vreau sa stiu daca ma pot implica in aceasta cauza fara avocat ?

As vrea totusi sa recuperez banii pentru ca nu s-a gasit hotu cu prostu.

( banuiesc ca nu este o speta complicata intrucat a recunoscut in fata politie si am dovada transferului bancar)
Bun nu s-a gasit hotu cu prostu, si obtineti hotarare impotriva acestuia , dar ce se intampla daca persoana nu este solvabila?
Pe ce-l executati?
Ne intoarcem de unde am plecat!

Alte discuții în legătură

Acuzatie nedemonstrata-solicitare despagubiri!! ContSters156394 ContSters156394 Buna ziua. O persoana s-a trezit chemata la politie pentru declaratii, din cauza unei alteia care s-a plans ca a fost \"inselata\" sa depuna bani intr-un cont ... (vezi toată discuția)
Martor consumator de cannabis Nonamee3 Nonamee3 Buna ziua ,acum cateva zile am fost sunat sa vin la politie in calitate de martor pentru a da o declaratie . Ajuns acolo mi sa aratat un sir de poze cu ... (vezi toată discuția)
Autoturism vandut si neradiat zoita.moga zoita.moga Buna ziua, Am o problema cu un autoturism vandut acum 4 ani. Primul cumparator, desi am incheiat o intelegere scrisa de mana, nu ... (vezi toată discuția)