Buna ziua. O persoana s-a trezit chemata la politie pentru declaratii, din cauza unei alteia care s-a plans ca a fost "inselata" sa depuna bani intr-un cont bancar. Cel chemat la politie si reclamantul nu s-au vazut niciodata, nu se cunosc si nici unul dintre ei nu declara altfel. Singura problema este ca cel pagubit isi vrea banii inapoi din contul celuilalt, pe baza dovezii depunerii (emisa de banca). Cu ce drept cere asta, i se pot acorda despagubiri din contul in cauza? Cel pagubit se plange ca a fost inselat, dar telefonic, nici macar nu stie cu cine a stat de vorba... Cum vi se pare toata chestia asta? Eu nu inteleg nimic si nu vad nici o rezolvare pentru pagubit, iar celalalt e picat din luna, nici macar nu intelege ce se intampla. Dumneavoastra cum vi se pare?
mi se pare ciudat.totusi,daca invinuitul nu are nici o legatura cu perosana vatamata,si sub nici o forma nu a interactionat cu el,atunci tot ce trebuie sa faca e sa se apere.in urma cercetarii penale,se vor face expertize,se vor aduna probe,atat impotriva invinuitului cat si in favoarea sa,si se va da solutia corecta
eu nu inteleg cu la gasit pe invinuit?la.luat asa la intamplare?
Bineinteles ca banii intrati intr-un cont fara a corespunde unui bun sau serviciu trebuie returnati, doar nu sunt cadou. Ar scapa mai ieftin sa-i returneze benevol.
In legatura cu inselaciunea, transferul banilor este prima proba. Desfasuratorul telefonic poate fi alta proba, in functie de numarul folosit de faptuitor. Poate se descopera si alte persoane inselate..
Pagubitul a vorbit telefonic cu o persoana, alta decat titularul contului in care a depus banii. Numarul de telefon nu este un abonament, e o cartela prepay. Iar listingul am inteles ca urmeaza sa fie obtinut de la operatorul de telefonie mobila care furnizeaza serviciile.Momentan nu au mai aparut alti pagubiti. Si inca ceva: titularul contului a utilizat banii depusi. Acesta a declarat ca nu a verificat cine a depus bani in contul sau, pentru ca oricum avea de primit de la alte persoane (oricum, nu il poate acuza nimeni pentru ca nu verifica regulat cine depune bani in contul sau, corect?).Cu ce temei poate fi obligat titularul sa returneze banii, daca pagubitul i-a depus, indiferent din ce considerente (inselaciune, neatentie, eroare umana bancara,etc)? Si poate fi titularul contului acuzat de inselaciune pentru asa ceva?Speta mi se pare foarte curioasa.Multumesc...
Nu e nimic curios la speta, sa nu-mi spuneti ca inca mai credeti ca ce-ati "gasit" pe strada e al dumneavoastra.
In cazul unui transfer gresit, daca a trecut putin timp, banca va debita contul si va trebui ca posesorul contului sa depuna banii (daca ajunge pe minus). Daca a trecut mai mult timp si banca nu se implica, se poate recupera suma in instanta.
Returnarea benevola a banilor e un indiciu ca acuzatul nu este vinovat.