avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Exista infractiunea de inselaciune in aceasta speta?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Exista infractiunea de inselaciune in aceasta speta?

Prietenul meu este taximetrist ( angajat la o firma de taxi ) si in urma cu cateva zile a transportat un client pe o distanta destul de mare. Este adevarat ca pe timpul transportului clientul i-a spus ca nu are bani, dar va platii cursa la destinatie. Prietenul meu a fost de acord sa-l transporte cu conditia sa-si primeasca banii la destinatie, insa clientul nu l-a platit.
Va rog sa ma sfatuiti ce este de facut in aceasta situatie trebuie sa deschida o actiune in instanta ( seful lui intentioneaza sa-i opreasca banii din salar pentru ca la sfarsitul zilei a avut lipsa in gestuine )
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:01, 14 Iulie 2012
Poate identifica clientul ca sa ia masuri impotriva lui?
Taximetristul , in masura in care , poate identifica clientul , poate formula impotriva acestuia plangere penala pentru infractiunea de inselaciune ,conform art.215 al.1 c.pen.
Sarcina probatiunii , apartine organelor de urmarire penala.
Da poate identifica clientul, insa prietenul meu ce masuri poate lua impotriva lui ?
Plangere penala.
Formuleaza o plangere penala la organele de politie si solicita despagubiri, constand in costul deplasarii.
Nu cred ca s-ar ajunge la o astfel de incadrare juridica insa sunt de parere ca o plangere la politie ar putea rezolva problema deoarece politia ii va spune respectivului sa achite banii.
De principiu, in astfel de cazuri nu se face o incadrare juridica pentru infractiunea de inselaciune.

Alte discuții în legătură

Abuz de incredere sau inselaciune ?? p_dani p_dani Am si eu o nedumerire cu privire la incadrarea juridica a urmatoarei fapte : X depune plangere impotriva lui Y pt ca la data de .... i-a dat suma de 1000 lei ... (vezi toată discuția)
Pot fi acuzat de complicitate? marcu1985 marcu1985 Buna ziua, imi putesti spune va rog daca pot fi acuzat de complicitate daca l-am dus cu masina pe un asa zis \"prieten\" sa incheie un contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Cum pot dovedi mariusbt1 mariusbt1 cum pot dovedi unui client ca am pus in colet tot ceea ce a comandat? am incercat faza cu poza facuta la colet,dar clientul mi-a spus ca poate fi o ... (vezi toată discuția)