Prietenul meu este taximetrist ( angajat la o firma de taxi ) si in urma cu cateva zile a transportat un client pe o distanta destul de mare. Este adevarat ca pe timpul transportului clientul i-a spus ca nu are bani, dar va platii cursa la destinatie. Prietenul meu a fost de acord sa-l transporte cu conditia sa-si primeasca banii la destinatie, insa clientul nu l-a platit.
Va rog sa ma sfatuiti ce este de facut in aceasta situatie trebuie sa deschida o actiune in instanta ( seful lui intentioneaza sa-i opreasca banii din salar pentru ca la sfarsitul zilei a avut lipsa in gestuine )
Taximetristul , in masura in care , poate identifica clientul , poate formula impotriva acestuia plangere penala pentru infractiunea de inselaciune ,conform art.215 al.1 c.pen.
Sarcina probatiunii , apartine organelor de urmarire penala.
Nu cred ca s-ar ajunge la o astfel de incadrare juridica insa sunt de parere ca o plangere la politie ar putea rezolva problema deoarece politia ii va spune respectivului sa achite banii.
De principiu, in astfel de cazuri nu se face o incadrare juridica pentru infractiunea de inselaciune.
Cum pot dovedi
mariusbt1
cum pot dovedi unui client ca am pus in colet tot ceea ce a comandat? am incercat faza cu poza facuta la colet,dar clientul mi-a spus ca poate fi o ... (vezi toată discuția)