Prietenul meu este taximetrist ( angajat la o firma de taxi ) si in urma cu cateva zile a transportat un client pe o distanta destul de mare. Este adevarat ca pe timpul transportului clientul i-a spus ca nu are bani, dar va platii cursa la destinatie. Prietenul meu a fost de acord sa-l transporte cu conditia sa-si primeasca banii la destinatie, insa clientul nu l-a platit.
Va rog sa ma sfatuiti ce este de facut in aceasta situatie trebuie sa deschida o actiune in instanta ( seful lui intentioneaza sa-i opreasca banii din salar pentru ca la sfarsitul zilei a avut lipsa in gestuine )
Referitor la probatorii, mentionez ca prietenul meu nu are decat bonul fiscal care a fost emis la terminarea cursei, insa alte probe nu mai are, doar cuvantul lui impotriva cuvantului clientului sau
Desi sarcina probatiunii in penbal apartine organelor de urmarire penala , in lipsa unor probatorii certe va fi cam greu de dovedit ca pasagerul nu a platit cursa..
Sa incerce sa formuleze plangere penala , dar va fi dificil.
Si in cadrul unui proces civil pretentiile emise de reclamant trebuie dovedite cu probatorii , dar in cazul respectiv , trebuie mai cu seama dovedit ca , clientul nu a platit .
Un bon fiscal poate fi emis si ulterior .
Cum pot dovedi
mariusbt1
cum pot dovedi unui client ca am pus in colet tot ceea ce a comandat? am incercat faza cu poza facuta la colet,dar clientul mi-a spus ca poate fi o ... (vezi toată discuția)