avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vanzare-cumparare

buna ziua,daca puteti sa-mi raspundeti va rog,eu cu mama mea suntem proprietarele unui apartament din bucuresti(amandoua suntem pe contractul de vanzare cumparare)dar numai mama mea are contractul in original si nu doreste sa il am si eu,eu nu locuiesc cu ea.Unde as putea sa merg sa obtin acel contract tinand cont ca si eu am dreptul la acel apartament in calitate de coproprietar?
Cel mai recent răspuns: marfan , utilizator 21:35, 18 Iunie 2012
Puteti sa obtineti o copie legalizata dupa acel contract , fiind parte in el, de la biroul notarial unde ati incheiat contractul. Daca este un contract mai vechi incheiat cu ICVL sau alte institutii inainte de 1990 puteti sa luati o copie de la DAFI sau cei care au preluat arhiva ace or institutii.
Puteti cere o copie de la notarul unde ati incheiat contractul. Notarul pastreaza intotdeauna un exemplar pentru arhiva.
nu inteleg cum de ati ajuns pe acelasi contract, amandoua.

dar da, nu conteaza cine are originalul, cu orice copie a lui deschideti actiune in justitie si i se va cere Ei originalul. De o copie cred ca faceti rost. Scrieti pe ea, de mana, "conform cu originalul" si, daca nu mintiti, nu sunt probleme.
Sfatul meu este sa nu denaturati nicio iota a contractului scris, va fi considerat sperjur (vreti sa pacaliti completul de judecata).
p.s. pentru sperjur se ia puscarie.... penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdut contractul de la apartament galosh galosh Am tot cautat sfaturi pentru pasii care trebuiesc urmati in cazul pierderii/distrugerii a contractului de la apartament, si nu am gasit. Apelez aici ca poate ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu documente ratacite marshanna marshanna Buna ziua, In urma cu un cateva luni am acceptat la notar o succesiune dupa mama mea, care cuprinde un apartament. Acum doresc sa dezbat succesiunea (sunt ... (vezi toată discuția)
Mama a pierdut actele de proprietate ale apartamentului. acum ea într-un azil, ce pot face pentru a scoate alte acte? FlorinChiva FlorinChiva Bună ziua. Mama mea a pierdut actele de proprietate ale apartamentului. Proprietari au fost ea și tatăl me care a decedat. Nu s-a făcut moștenire după ... (vezi toată discuția)