avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUCCESIUNE CU DOCUMENTE RATACITE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUCCESIUNE CU DOCUMENTE RATACITE

Buna ziua,

In urma cu un cateva luni am acceptat la notar o succesiune dupa mama mea, care cuprinde un apartament. Acum doresc sa dezbat succesiunea (sunt unicul mostenitor), dar din pacate, nu mai gasesc de nicio culoare dosarul unde se aflau actele acestui apartament, incepand de la cel de cumparare, chitanta de plata samd.
Cum pot sa procedez ca sa dezbat totusi succesiunea ?
Cel mai recent răspuns: marshanna , utilizator 13:44, 24 Mai 2013
Notarul trebuia sa va indrume de unde sa obtineti actele necesare. daca apartamentul a fost cumparat la notariat mergeti la notarul respectiv si obtineti o copie legalizata din arhiva acestuia, daca apratmentul a fost cumparat de la ICVL sau alte institutii de stat trebuie sa va adresati la DAFI pt copii legalizate sau ce institutie a preluat arhiva acestora, daca apartamentul a fost cumparat cu imprumut CEC trebuie sa va adresati acestei institutii sa va elibereze o adeverinta ca s a achitat integral.
Succes!
Pentru ca traim in tara asta abjecta si ne ocupa tot timpul, iata cum sta treaba. Firma de unde a fost cumparat in 1990 apartamentul (TERMLOC) a fost privatizata, iar arhiva este la Primarie. La primarie, mi s-a comunicat ca in cazul in care ei gasesc acest act (deci nu este sigur ca il mai au), el nu poate fi eliberat decat proprietarului.
Or, proprietarul este decedat. Madmoazela de la Primarie mi-a comunicat ca in cazul acesta, ghinion, nu poate fi eliberat acest act, chit ca eu dovedesc prin certificat de nastere si culmea, adresa de pe buletin, ca locuiesc acolo, ca sunt fiul defunctei, ca defuncta era divortata si in fine, poate oi mai avea frati si surori de care nu stiu, dar in mod cert ei nu au acceptat succesiunea, asa cum am facut eu.

Asadar, vreo solutie legala prin care pot obtine acest act ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare 2000kitty 2000kitty buna ziua,daca puteti sa-mi raspundeti va rog,eu cu mama mea suntem proprietarele unui apartament din bucuresti(amandoua suntem pe contractul de vanzare ... (vezi toată discuția)
Mama a pierdut actele de proprietate ale apartamentului. acum ea într-un azil, ce pot face pentru a scoate alte acte? FlorinChiva FlorinChiva Bună ziua. Mama mea a pierdut actele de proprietate ale apartamentului. Proprietari au fost ea și tatăl me care a decedat. Nu s-a făcut moștenire după ... (vezi toată discuția)
mostenire complicata gabizamfir67 gabizamfir67 sint mostenitor a unei defucte care afost casatorita timp 52 ani cu o personna dar acea persoana a cerut in anul 1996 sa ise elibereze titlu de proprietate ... (vezi toată discuția)