avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire complicata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire complicata

sint mostenitor a unei defucte care afost casatorita timp 52 ani cu o personna dar acea persoana a cerut in anul 1996 sa ise elibereze titlu de proprietate doar pe numele lui nu si al sotiei desi erau casatoriti din anul 1958 .mi sa spus de la notar ca am dreptul numai la imobil dar terenul este de la mama defunctei ce pot face?
mai mentionez ca stau in aceasi casa cu sotul supravetuitor
Cel mai recent răspuns: eraz , utilizator 11:47, 7 August 2012
In calitate de persoana indreptatita ca mostenitor, obtineti acte in copie legalizata sau duplicat unde este cazul, de la Arhivele Nationale, Primarie (stare civila, registru cadastral), OCPI teritorial, sau in original aflate in posesia altor rude din filiatia maternala, pe care le alaturati celor existente. La dezbaterea succesiunii defunctei trebuia sa fiti prezent in calitate de descendent.
In baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile publice, in calitate de persoana indreptatita ca mostenitor, adresati-va CONCOMITENT Institutiei Prefectului si Primariei, pentru a afla cine sunt titularii Titlului de proprietate cu privire la terenul defunctei primit de la ascendenta sa.
Va doresc succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate Mihaela Enache Mihaela Enache povestea suna asa : dupa legea 18 s-a reconstituit dreptul de proprietate asupra unui teren agricol 1,5 ha in numele sotiei supravietuitoare si a singurului ... (vezi toată discuția)
Eliberare duplicat dupa autoriz. construire, pt succesiune popvas popvas Buna seara Sunt in urmatoare situatie: Ma aflu in curs de dezbatere a unei succesiuni. Printre bunurile ce constituie masa succesorala, se afla si o casa ... (vezi toată discuția)
Titlul de proprietate teren, disparut pascu tavi pascu tavi Tatal meu a fost re[mproprietarit cu 2,34 ha, cu titlu de proprietate. Terenul l-a dat in arenda la o societate agricola, dar cred ca a comis si gresala de a ... (vezi toată discuția)