Lucrez la o firma cu timp integral de lucru( 8 ore) iar in timpul liber lucrez ca PFA-prestari servicii in domeniul securitatii si sanatatii in munca. La firma platesc contributia la casa de asigurari de sanatate si platesc la fel si ca PFA cota parte .Conform OUG 125/2011 , ART. 296^21 daca am inteles eu bine numai trebuie sa platesc si ca PFA aceasta contributie. Ma poate ajuta cineva cu lamuriri in acest sens?
Multumesc.
art. 296^21
Persoanele care sunt asigurate ale sistemului public de pensii, conform art. 6 alin. (1) pct. I - III şi V din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cele care beneficiază de una din categoriile de pensii acordate în sistemul public de pensii nu datorează contribuţia de asigurări sociale pentru veniturile obţinute ca urmare a încadrării în una sau mai multe dintre situaţiile prevăzute la alin. (1).
numai contributia la sistemul de pensii este exceptata in cazul dvs.
contributia la sanatate se plateste pentru toate veniturile dvs.
ªi eu ştiam că asigurarea de sănătate o plăteşti o singură dată. Pentru pensie plăteşti căte CIM-uri ai. Bună întrebarea, şi pe mine mă interesează mai mult.