avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Colaborare avocat-consilier juridic
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Colaborare avocat-consilier juridic

Buna seara! Un consilier juridic poate avea o colaborare cu un avocat, in sensul ca respectivul consilier juridic sa substituie la un termen avocatul, aparator ales al unei persoane juridice?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:27, 21 Iunie 2012
Consilierul juridic este angajat la persoana juridică reprezentată de avocat?
Nu, dar avocatul respectiv ar putea angaja consilierul juridic, in numele persoanei juridice. Si in acest caz s-ar putea face substituirea,nu ?
Eu sunt de părere că un consilier juridic, care este angajat la o altă persoană juridică, nu poate substitui un avocat ales in faţa instanţei.
Avocatul poate fi substituit de un alt avocat, sau la termenul la care se află în imposibilitate de a se prezenta, să fie delegată o persoană angajată în cadrul persoanei juridice implicate.

Să mai vedem şi alte păreri...
Nu are cum sa se procedeze , in acest fel .. consilierul juridic va trebui sa aiba un raport de munca cu acea persoana juridica in vederea reprezentarii acesteia , chiar daca acea p.j. are o colaborare si cu un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delegatia de substituire, drept de reprezentare Micaly Micaly Buna ziua Va rog un sfat cu privire la urmatoarea speta intr-un proces civil: Avocatul X al societatii de avocatura A&B este substituit prin avocat Y din ... (vezi toată discuția)
Refuzul clientului la avocat. client care nu doreste substituirea avocatului in fata instantei penale.refuzul clientului CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Exista jurisprudenta conform careia clientul care refuza ca avocatul angajat sa fie substituit sa determine amanarea cauzei pe incalcarea dreptului la ... (vezi toată discuția)
Reprezentarea in instanta corina_claudia corina_claudia Buna ziua! Am si eu o mare nelamurire in ceea ce priveste reprezentarea in instanta. Am fost intr-un proces in care judecatoarea mi-a spus k nu am calitate ... (vezi toată discuția)