avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... pasi concesionare teren
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

pasi concesionare teren

care sunt pasii de urmat pentru concesionarea unui teren pe care il ingrijesc de 9 ani?
Cel mai recent răspuns: Alex Niculescu , Consilier juridic 11:37, 19 Iunie 2012

Pentru un raspuns la obiect ar trebui sa oferiti minimum de precizari
Din postarea dvs nu rezulta proprietarul terenului care poate fi persoana fizica,juridica
Daca doriti concesiunea unui teren din proprietatea publica sau privata al unei localitatii, institutii publice.,concesionarea unui bun, a unei activitati sau a unui serviciu public se realizeaza prin licitatie publica sau prin negociere directa, conform prevederilor legale.
Actele solicitate sunt stabilite prin caietul de sarcini sau prin procedura de concesiune stabilita de concedent.
Exista posibilitatea ca dvs in calitate de persoana fizica sa faceti o oferta catre concedent si acesta,in raport de interese,poate decide.
Propunerea de concesionare se face în scris şi cuprinde datele de identificare a persoanei interesate, manifestarea fermă şi serioasă a intenţiei de concesionare, obiectul concesiunii şi planul de afaceri.
In raport de statutul terenului,puteti analiza si Ordonanta de urgenta privind regimul contractelor de concesiune de bunuri proprietate publica, OUG nr. 54/2006

Buna ziua, primul pas: identificarea proprietarului terenului ( va adesati cu cerere scrisa catre consiliul local pt. a afla situatia juritica a terenului) dupa indentificarea proprietarului, pasul 2 la notariat ( daca proprietarul este de acord faceti tranzactia,sa aibe actele de prop.cadastru, intabularea dreptului de prop. in CF) Atentie, daca terenul apartine consiliului local; va trebui sa-l concesionati direct de la acesta sau.... faceti cerere pt. ordinul prefectului sau daca nu porti deschise.... faceti o actiune in instaNTA pe uzucapiune de 10, 20, 30 de ani sau mai mare de 30 de ani, dar pt. asta trebuie sa contactati un avocat. Bafta

[Editat - Pct. 2.6. din Regulament: Poti apela la functia de citare dintr-un mesaj anterior al altui utilizator cu conditia ca acest citat sa nu se afle pe aceeasi pagina si sa fie doar fragmentul la care te referi. Te rugam sa nu exagerezi cu citarea intregului mesaj daca nu e necesar]
Ultima modificare: Marți, 19 Iunie 2012
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum fac sa inchiriez sau sa concesionez un teren andreeabarbosu andreeabarbosu am un magazin pe proprietatea mea si as vrea sa concesionez sau sa fac un contract de inchiriere pentru terenul din fata magazinului.acest teren este pe ... (vezi toată discuția)
Cum concesionez un spatiu public andreeabarbosu andreeabarbosu am un magazin pe proprietatea mea si as vrea sa concesionez sau sa fac un contract de comodat pentru terenul din fata magazinului.acest teren este pe domeniul ... (vezi toată discuția)
Serviuciu salubrizare primarie poparaluca poparaluca Buna ziua, Lucrez la o primarie la achizitii publice si ma confrunt cu o problema si nu stiu cum sa o rezolv pe cale legala. Avem serviciul de salubrizare ... (vezi toată discuția)