avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Inregistrare facturi plati registrul de incasari si ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Inregistrare facturi plati registrul de incasari si plati

Buna Ziua,
Am uitat sa trec cateva facturi cu plati in registrul de incasari si plati...Din cate am inteles trebuie trecute in ordine cronologica...Ce trebuie sa fac ca sa pot trece si acele facturi???
Mentionez ca este o diferenta de apx. o luna intre ultimul document inregistrat in registru si prima factura uitata.
Ultima modificare: Marți, 19 Iunie 2012
kremat, utilizator
Cel mai recent răspuns: kremat , utilizator 13:04, 20 Iunie 2012
Daca evidenta este tinuta pe calculator nu este nici o problema, le puteti inregistra in luna corecta. Daca inregistrati manual o sa le inregistrati acolo unde aveti loc.
va multumesc pentru raspuns....evidenta o tin manual si nu am loc sa le inregistrez corect cronologic ca este foarte inghesuit.
1. Ce pot face totusi in cazul asta?
2. Cum a-si putea sa trec la evidenta tinuta pe calculator?. Ce trebuie facut?
1.Nu este o problema majora,le treceti in continuarea ultimului act scris in RJIP.
2.Foarte simplu,procurati un program pentru conducerea evidentei contabile in partida simpla.In acest caz RJIP se editeaza lunar,iar paginile vor fi numerotate pe masura editarii lor.
RJIP parafat si inregistrat la organul fiscal(cel pe care il aveti acum)va fi completat lunar,prin preluarea totalului sumelor din RJIP obtinut cu ajutorul tehnicii de calcul.
Va multumesc pentru raspuns...multa sanatate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Jurnal de incasari si plati gyuly_11 gyuly_11 buna ziua, am si eu o intrebare va rog, cum se completeaza in registru jurnal de i. si plati, dupa fiecare luna se trage linie si se calc. totalul? ori se ... (vezi toată discuția)
Registru jurnal incasari plari si registru jurnal felisana felisana Buna ziua! Referitor la inregistrarea RJIP si registru inventar la organul fiscal teritorial, imi puteti spune si mie exact cam ce compartiment se ocupa cu ... (vezi toată discuția)
Registru jurnal de incasari si plati mihaelatanasactb mihaelatanasactb Registrul de incasari si plati este obligatoriu de completat de mana sau poate fi generat cu un program de ctb in partida simpla,iar pe cel cumparat de la ... (vezi toată discuția)