avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Rejudecare dupa casare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Rejudecare dupa casare

Buna ziua,
Am inceput un proces in 2009. Am depus actiunea in mod corect la Judecatorie. Insa judecatoria a considerat ca nu e competenta material sa judece cauza si a trimis cauza in prima instanta la Tribunal.
Tribunalul a judecat-o in prima instanta si a respins-o. Am facut apel. Curtea de Apel a respins si apelul. Am facut recurs, iar ICCJ mi-a admis recursul, a casat si sentinta Tribunalului si decizia Curtii de Apel si a trimis-o spre competenta solutionare judecatoriei initial investita.
Intrebarea mea:
Pentru ca au trecut ceva ani de cand a fost pornita actiunea, pot acum, cand am prim termen la judecatorie in iulie 2012, sa modific un pic petitul actiunii??(S-au mai schimbat putin datele problemei fata de 2009)
Pe considerentul ca este prim termen in rejudecare si judecatoria nu m-a judecat niciodata??
Se poate asa ceva?
Sau macar cateva precizari in plus??
Mai exact, pot sa depun o cerere de modificare a actiunii? cred ca asa vreau sa intreb!

Va multumesc
adica pt instanta de apel si recurs a fost o "frectie" actiunea initiala..
pai nu pe baza actiunii initiale a fost admis recursul si stabilita competenta/
daca reclamantul ar modifica/completa acum si ar face iar necompetenta instanta investita de instanta de recurs? ce s-ar intampla?
este o casare cu rejudecare, deci daca nu s-a intrat pe fond care ar fi problema?
Deci, repet, s-a casat tot, care e nedumerirea?
Eu as face o precizare cu modificarile respective, la limita daca e de competenta altei instante se va declina in favoarea acesteia.
De acord. Cu atat mai mult daca e vorba doar de dobanzi, rate, alte obligatii ajunse la scadenta intre timp..
Care este obiectul litigiului ?
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iunie 2012
ContSters253638, utilizator

Alte discuții în legătură

Precizarea actiunii dupa casare cu trimitere spre rejudecare, pe motiv ca prima instanta nu a intrat in judecarea pe fond a cauzei CABINET DE AVOCAT Valentin PRECUP CABINET DE AVOCAT Valentin PRECUP Va rog sa-mi spuneti daca aveti practica judiciara cara sa sustina admisibilitatea unei cereri de precizare (modificare) a actiunii principale in urmatorul ... (vezi toată discuția)
Rejudecare prima zi infatisare eugen82 eugen82 Buna ziua, intrebarea mea este urmatoarea: O hotarire de fond a fost respinsa pentru autoritate de lucru judecat (exceptie invocata de pirit) , Instanta de ... (vezi toată discuția)
Casare decizie si trimitere spre rejudecare in apel danielst danielst In caz de rejudecare in apel pe fond, se poate completa cererea de apel la primul termen ? Va multumesc. (vezi toată discuția)