avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Vacanta succesorala?
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Vacanta succesorala?

Am 2 sulte inscrise la Cadastru vchi de peste 30 de ani. Vreau sa le radiez, iar titularii sultelor sunt decedati. Mostenitorii acestora nu au dezbatut succesiunea.

Prin ce metoda pot afla idenitatea lor?

Este vacanta succesorala o solutie? Care este procedura? De unde si cum sa incep?
Cel mai recent răspuns: kimbao , utilizator 07:02, 23 Iunie 2012
Sa accepte cumparatorul tranzactia in conditiile existente.
Ultima modificare: Marți, 19 Iunie 2012
avvalentina, utilizator
care cumparator ? omul vrea sa radieze sultele
Asa este...nu vreau sa vand, ci doar sa fie "curata" cartea funciara.
Chiar nici o solutie, prieteni?
Dreptul de a plati sulta se prescrie in termen de 3 ani , termen ce curge de la data la care trebuia achitata aceasta.
Dupa 3 ani de la nasterea obligatiei de a plati sulta, se poate solicita instantei de judecata sa constate intervenirea prescriptiei extinctive, iar cu aceasta hotarare definitiva si irevocabila veti cere Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara sa radieze sulta din cartea funciara.

Alte discuții în legătură

Conditiile de prescriere a sultei si stergera ei din cartea funciara eugen43 eugen43 Buna ziua Va rog sa ma informati care sunt conditiile de prescriere a unei sulte si ce trebuie fact pentru stergerea acesteia din cartea funciara tinand cont ... (vezi toată discuția)
Radiere inscriere cartea funciara ionut979 ionut979 Buna ziua, in 2008 am cumparat un teren extravilan. Cand am cerut extras de carte funciara am vazut ca acesta este grevat de sarcini, respectiv \"C1 ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa cer instantei? glo glo datorez unei persoane o suma de bani cu titlu de silta. obligatia este prevazuta prin hotarare judecatotareasca definitiva din 2006. Dar nu am putut da ... (vezi toată discuția)