avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Autorizatie de construire
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Autorizatie de construire

Buna ziua! Aş dori sa aflu dacă se poate obţine autorizaţie de construire locuinţă pe un teren din care solicitanţii autorizaţiei deţin în coproprietate 2/3 din terenul pe care se află deja o construcţie iar celălalt coproprietar deţine 1/3 din acelaşi teren şi construcţie. Menţionez că solicitarea autorizaţiei vine din partea unuia dintre coproprietari, respectiv cel care deţine 2/3 însă celălalt coproprietar este de accord cu construcţia, voinţă exprimată prin declaraţie notariala autentică prin care declară ca este de accord ca respectivii solicitanţi sa edifice cladirea cât şi cu faptul ca toate documentele necesare noii construcţii sa fie obţinute pe numele solicitanţilor. Vă multumesc !
Cel mai recent răspuns: Tpopa , utilizator 08:18, 23 Iunie 2012
Da, poate solicita autorizatie de constructie, adresati-va serviciului urbanism al primariei, prezentati actul de detinere( certificat de mostenitor, ctr. vanz-cump), procura prin care celalalt coproprietar este de acord, urmand ca actele sa fie emise doar pe numele celui care solicita.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca detin un teren in cota parte de 1/2 , si împreuna cu celalalt ... 123456anca 123456anca Daca detin un teren in cota parte de 1/2 , si împreuna cu celalalt proprietar construim , este necesar sa ne dam vre-un acord in notariat pentru constructie( ... (vezi toată discuția)
Imobil cu doi coproprietari, autorizație de construcție eliberată pe numele unuia dintre ei. cadastristul nu poate face separarea din acest motiv, care e soluția? Ionut Sarapatin Ionut Sarapatin Am si eu o situatie mai delicata. Un teren cu 2 coproprietari. Am facut demersurile pentru autorizatia de constructie pe ambele nume. De la primarie a iesit ... (vezi toată discuția)
Constructie inceputa de doi viitori soti marin daniel marin daniel prietena mea (viitoarea sotie) are atribuit de la primarie conform legii nr 15/2003 un teren pe care vrem sa incepem sa construim impreuna o casa. constructia ... (vezi toată discuția)