avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... litigiu de munca.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

litigiu de munca.

pot sa imi actionez fosta firma angajatoare in judecata pentru daune morale daca timp de 11 luni am fost eliberat din functie pe nedrept?
mentionez ca in cele 11 luni nu am putut sa ma angajez in oras nicaieri pentru ca eram cu ei in litigiu si se aflase peste tot si astfel am fost pus in imposibilitatea de a imi putea plati rata pentru creditul bancar pe care il am.
dupa 1 an de judecata am castigat procesul si am fost reincadrat in functie si mi s-au platit salariile compensatorii. insa am fost silit sa plec :)
ce pot face ? vi se pare corect?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:39, 20 Iunie 2012
Art. 253 c.mun.
(1) Angajatorul este obligat, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, sa il despagubeasca pe salariat in situatia in care acesta a suferit un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului in timpul indeplinirii obligatiilor de serviciu sau in legatura cu serviciul.
(2) In cazul in care angajatorul refuza sa il despagubeasca pe salariat, acesta se poate adresa cu plangere instantelor judecatoresti competente.
(3) Angajatorul care a platit despagubirea isi va recupera suma aferenta de la salariatul vinovat de producerea pagubei, in conditiile art. 254 si urmatoarele.

Una dintre situaţiile în care operează răspunderea patrimonială a angajatorului se numara si situaţia concedierii nelegale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune morale- conditii aroxana22 aroxana22 Buna ziua. As dori sa stiu in ce conditii pot solicita in instanta daune morale fostului angajator. Mentionez ca am castigat procesul cu ei. Acum doresc sa ii ... (vezi toată discuția)
Daune morale in litigiile de munca catinka catinka Va rog sa imi spuneti daca in cazul desfacerii contractului de munca nelegal pot cere daune morale, echivalentul salariilor care ar fi trebuit sa le primesc ... (vezi toată discuția)
Daune maria_2012 maria_2012 Buna ziua. As dori sa stiu daca pot da angajatorul in judecata pt o concediere dovedita ilegala , prin sentinta definitiva a unei curti de apel. Daca da, ce ... (vezi toată discuția)