avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... daune morale in litigiile de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

daune morale in litigiile de munca

Va rog sa imi spuneti daca in cazul desfacerii contractului de munca nelegal pot cere daune morale, echivalentul salariilor care ar fi trebuit sa le primesc daca ramaneam in sistem pana la pensie,aprox 10 ani.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:25, 2 August 2012
Printre situatiile în care operează răspunderea patrimonială a angajatorului, se numara si situaţia concedierii nelegale.
Astfel, potrivit art.253 alin.1 C.mun., angajatorul este obligat, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, sa il despagubeasca pe salariat in situatia in care acesta a suferit un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului in timpul indeplinirii obligatiilor de serviciu sau in legatura cu serviciul.

In speta, pentru a obtine despagubiri este necesar ca instanta de judecata sa constate ca, concedierea dvs este nelegala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu de munca-----despagubiri mariusvladut mariusvladut [quot]Buna seara.Va rog frumos sa-mi dati un sfat la urmatoarea problema.Am castigat un proces(litigiu de munca)definitiv si irevocabil.Dupa intrarea in ... (vezi toată discuția)
Daune maria_2012 maria_2012 Buna ziua. As dori sa stiu daca pot da angajatorul in judecata pt o concediere dovedita ilegala , prin sentinta definitiva a unei curti de apel. Daca da, ce ... (vezi toată discuția)
Concediere in concediul medical, despagubiri Patrick56 Patrick56 Bunaseara am si eu o intrebare mama mea a fost concediata in timpul concediului medical i sa desfacut contractul de munca acest fap este ilegal,. stiu asta ... (vezi toată discuția)