avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere in concediul medical, despagubiri
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere in concediul medical, despagubiri

Bunaseara am si eu o intrebare mama mea a fost concediata in timpul concediului medical i sa desfacut contractul de munca acest fap este ilegal,. stiu asta .As dori sa stiu daca pot cere despagubire materiala pt toate pagubele produse familiei noastre amintesc ca nu este prima data cind o data afara pe mama este a doua oara, prima oara am cistigat procesul cu fabrica . A rezistat inca 5ani pina au dato din nou afara in timpul concediului medical acum am inaintat din nou proce inpotriva lor .vreau doar sa stiu daca pot cere in instanta despagubire materiala multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:21, 19 Iunie 2013
Potrivit art.253 alin.1 C.mun., angajatorul este obligat, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, sa il despagubeasca pe salariat in situatia in care acesta a suferit un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului in timpul indeplinirii obligatiilor de serviciu sau in legatura cu serviciul.

Printre situaţiile în care operează răspunderea patrimonială a angajatorului se numara si cazul concedierii nelegale.
Asadar, numai daca instanta de judecata considera concedierea nelegala/ anuleaza decizia de concediere, salariatul poate solicita daune angajatorului pentru acest fapt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune morale in litigiile de munca catinka catinka Va rog sa imi spuneti daca in cazul desfacerii contractului de munca nelegal pot cere daune morale, echivalentul salariilor care ar fi trebuit sa le primesc ... (vezi toată discuția)
Concediere Patrick56 Patrick56 bunaziua am si eu o intrebare mama am dat societatea unde a lucrat in judecata pentru ca a dato afara in timpul concediul medical si ala luat fortat de ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca. croco_madness croco_madness pot sa imi actionez fosta firma angajatoare in judecata pentru daune morale daca timp de 11 luni am fost eliberat din functie pe nedrept? mentionez ca in ... (vezi toată discuția)