Buna seara.Va rog frumos sa-mi dati un sfat la urmatoarea problema.Am castigat un proces(litigiu de munca)definitiv si irevocabil.Dupa intrarea in posesia comunicarilor intentionez sa initiez un nou proces in care sa cer daune morale si materiale pentru desfacerea contractului de munca fara un temei legal si pentru acuzatiile care mi s-au adus pe parcursul primului proces,acuzatii mai mult decat rau intentionate si care nu au avut niciun fel de suport.Aceste acuzatii au adus atingere integritatii si reputatiei mele avand in vedere ca domeniul de activitate in care sunt angrenat si in prezent,este un domeniu foarte sensibil.Crede-ti ca am vreo sansa sa obtin daune materiale in conditiile in care doresc initierea unui proces nou?Multumesc frumos.
Potrivit dispozitiilor art.253 alin.1 C.mun., angajatorul este obligat, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, sa il despagubeasca pe salariat in situatia in care acesta a suferit un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului in timpul indeplinirii obligatiilor de serviciu sau in legatura cu serviciul. ..
Jurisprudenta a statuat ca printre faptele ilicite ale angajatorului susceptibile să atragă răspunderea patrimonială a acestuia se numara si concedierea nelegală a salariatului.
In principiu, exista posibilitatea angajarii raspunderii patrimoniale a angajatorului .. insa nimeni nu va poate spune daca castigati sigur litigiul.
Daune
maria_2012
Buna ziua. As dori sa stiu daca pot da angajatorul in judecata pt o concediere dovedita ilegala , prin sentinta definitiva a unei curti de apel. Daca da, ce ... (vezi toată discuția)
Daune morale
luminita savu
Buna ziua!
In cazul in care se constata nelegalitatea si netemeinicia unei decizii de concediere prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, se ... (vezi toată discuția)