avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... penalizari intarziere plata salariului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

penalizari intarziere plata salariului

un angajat cere :
penalizarile privind plata salariului cu intraziere fata de ziua de salariu(precizata in contract) respectiv conform art J pct 3 CM...
angajatul a primit toate drepturile salariale...ulterior primirii lor el solicita acest lucru.
este vre-o lege prin care sa se precizeze acest lucru?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:45, 8 Ianuarie 2009
Angajatorul este obligat, în temeiul normelor şi principiilor răspunderii civile contractuale, să îl despăgubească pe salariat în situaţia în care acesta a suferit un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului în timpul îndeplinirii obligaţiilor de serviciu sau în legătură cu serviciul - art.269 alin.1 C.mun.
Pot fi menţionate drept fapte ilicite ale angajatorului susceptibile să atragă răspunderea patrimonială a acestuia, următoarele: împiedicarea accesului salariatului la muncă, concedierea nelegală a salariatului, neplata sau întârzierea plăţii salariului etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu de munca-----despagubiri mariusvladut mariusvladut [quot]Buna seara.Va rog frumos sa-mi dati un sfat la urmatoarea problema.Am castigat un proces(litigiu de munca)definitiv si irevocabil.Dupa intrarea in ... (vezi toată discuția)
Daune morale concediere neleg dumitru2000 dumitru2000 Avem un angajat concediat ilegal (s-a anulat decizia de concediere in instanta irevoc) La aflarea vestii ca a fost concediat angajatul a suferit un ... (vezi toată discuția)
Daune maria_2012 maria_2012 Buna ziua. As dori sa stiu daca pot da angajatorul in judecata pt o concediere dovedita ilegala , prin sentinta definitiva a unei curti de apel. Daca da, ce ... (vezi toată discuția)