avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... daune
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

daune

Buna ziua. As dori sa stiu daca pot da angajatorul in judecata pt o concediere dovedita ilegala , prin sentinta definitiva a unei curti de apel. Daca da, ce proces ar trebui sa fie, civil sau penal?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:49, 7 Februarie 2012
Este vorba despre un litigiu de munca si nu penal ... de fapt, este vorba despre angajarea raspunderii patrimoniale a angajatorului , conform art.253 alin.1 C.mun. : Angajatorul este obligat, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, sa il despagubeasca pe salariat in situatia in care acesta a suferit un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului in timpul indeplinirii obligatiilor de serviciu sau in legatura cu serviciul.

Concedierea nelegală a salariatului este considerata o fapta ilicita a angajatorului susceptibila să atragă răspunderea patrimonială a acestuia.
Ultima modificare: Marți, 7 Februarie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu de munca-----despagubiri mariusvladut mariusvladut [quot]Buna seara.Va rog frumos sa-mi dati un sfat la urmatoarea problema.Am castigat un proces(litigiu de munca)definitiv si irevocabil.Dupa intrarea in ... (vezi toată discuția)
Daune morale in litigiile de munca catinka catinka Va rog sa imi spuneti daca in cazul desfacerii contractului de munca nelegal pot cere daune morale, echivalentul salariilor care ar fi trebuit sa le primesc ... (vezi toată discuția)
Daune morale luminita savu luminita savu Buna ziua! In cazul in care se constata nelegalitatea si netemeinicia unei decizii de concediere prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, se ... (vezi toată discuția)